Suzuki ve Mitsubishi'nin Dizelleri de Avrupa'da Veda Ediyor

Dizel motorlara olan talebin düşmesi Asyalı iki markayı böyle bir karar almaya itti.
16-10-2018 19:50 - 21948 Okundu

Japonya' nın iki önemli otomotiv markası Suzuki ve Mitsubishi, Avrupa'daki son dizel araçlarını satıyorlar. Müşterilerin dizel teknolojisine olan güveninin sarsılmış olması ve hükümetlerin uyguladığı sıkı yasalar, böyle bir karar alınmasına neden oldu.Son yıllarda dizel motora sahip araçların satışlarında da büyük bir düşüş yaşanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Toyota ve Nissan da dizel motor seçenekleri ile artık satış yapmayacaklarını açıklamışlardı.Böylece Japon markalar arasında sadece Mazda, dizel satışlarına devam ediyor olacak.

Suzuki zaten çoğu modelinde dizel seçeneğini motor skalasından kaldırmıştı. Fakat bazı modellerde hala satışlara devam ediyordu.  Bu nedenle Avrupa'daki dizel satışlarını durdurma kararı alan marka, diğer pazarlarda ise satışlarına hız kesmeden devam edecek.Özellikle Hindistan pazarında dizel motorlara hala yoğun bir ilgi var.

Türkiye'de ASX modelinde dizel motor seçeneği sunan model, pick up aracında da dizel üniteye sahip.Fakat yakın zamanda bu versiyonlarında fişi çekilecek.Fakat bizim tahminlerimize göre ticari araçlarında dizel motor seçeneğinin satışı devam edecek.