Tesla Yüksek Hızlı Tünel Projesini Tanıttı [video]

Yeni tünel, sadece otomobiller için geliştirildi.
20-12-2018 22:40 - 18767 Okundu

Ürettiği elektrikli otomobiller ile adından oldukça fazla söz ettiren Elon Musk, Tesla firmanın dışında bir de The Boring Company isimli bir başka şirket daha kurmuştu. Bu şirket üzerinden de projeler gerçekleştiren Elon Musk, daha önce bahsettiği projelerinden birisini hayata geçirdi.Bu projeyi kısaca otomobillerin yer altında inşa edilecek tünelden trafiksiz bir şekilde yüksek hızlı vagonlarla gönderilmesi olarak tanımlayabiliriz.

Kalforniya'da hayata geçirilen proje, 1.82 km uzunluğunda bir tünelden oluşuyor. Henüz prototip aşamasında olan tünel için 10 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı. 

Tanıtım için bir video yayınlayan şirket, bu videoda Tesla Model X' in ön tekerleklerine birer aparak geçirmiş. Araç hem kendi gücüyle gidiyor hem de sürücü tarafından kontrol ediliyor.Daha önce ise projede vagonların yer alacağı ve araçların enerji tüketimi yapmadan bu vagonlar üzerinde gideceği belirtiliyordu.

Bu tünelde araçlar 240 km/s hıza kadar çıkabiliyorlar. Otobanlardan daha yüksek bir hız limitine sahip olan tünel, önümüzdeki 5 yıl içinde herkes tarafından kullanılmaya başlanabilir.