Toyota, BMW Motoru Kullandığını Açıkladı

Yeni Supra'da BMW motoru görev yapıyor.
21-12-2018 09:53 - 19233 Okundu

Geçtiğimiz senelerde BMW ile işbirliğini yaptığını açıklayan Toyota, bu ortaklığın meyvelerini şimdi alıyor. Kuzey Amerika Fuarı'nda tanıtılacak olan Supra'da BMW motoru kullandığını açıklayan Toyota, bu motor hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Supra modelini ortaya çıkarmadan önce bazı anketler yaptığını açıklayan şirket, ankete katılanlarında 6 silindirli motoru tercih ettiklerini açıkladı. Bu nedenle de bmw z4 m40i' de kullanılan 3.0 litrelik üniteyi tercih ettiklerini belirtti.Bazı Toyotaseverler tarafından bu durum hoş karşılanmasa da Avrupa müşterisi için iyi bir adım atılmış gibi duruyor.

BMW motoru üzerinde Japon mühendislerin değişiklikler yaptığını da belirtelim.Bu nedenle Supra'da kullanılacak olan motor doğrudan BMW motoru olmayacak.Z4 ve Supra modelleri, birbirinden farklı sürüş dinamiklerine sahip olacak. Aynı platformu paylaşsalar da özellikler farklılık gösterecek.

Toyota' nın bir diğer açıklaması da dikkat çekici. Supra Gazoo Racing modellerinde Toyota' ya has motorlar kullanılacak. Ayrıca daha güçlü olması için elektrikli sistemlere de yer verilecek.