Toyota Elektrikli FT-Se Spor Otomobil ve FT-3e Crossove'u Tanıttı

Toyota, yeni konseptlerinin örtüsünü kaldırdı.
16-10-2023 08:04 - 18129 Okundu

Toyota, 26 Ekim'de Japonya Mobilite Fuarı 2023'te görücüye çıkacak olan iki ilgi çekici konsept otomobili tanıttı. Her iki konsept de bataryalı-elektrikli araçlar ve sırasıyla FT-Se ve FT-3e olarak adlandırılıyor.

Toyota FT-Se, GR markalı yüksek performanslı bir spor otomobil formunu aldığı için ikisi arasında en ilgi çekici olanı. Toyota bunu "karbon-nötr çağda spor otomobiller için seçeneklerden biri" olarak tanımlıyor ve Gazoo Racing'in son yıllarda motor sporlarında kazandığı uzmanlıktan yararlandığını belirtiyor.

FT-Se'nin geniş ve alçak profili hemen göze çarpıyor ve Toyota halihazırda GR 86 ve Supra spor otomobillerini üretiyor olsa da, FT-Se ikisine de benzemiyor. Arkada, yukarı doğru kıvrılan ve her iki yanda ince dikey kanatçıklar boyunca uzanan ince LED arka lambalar görülebiliyor.  

FT-Se'nin dış kısmının büyük bölümü turuncu renkle kaplanmış ancak siyah bir tavan ve siyah yan aynalar da bulunuyor. Ayrı bir teaser da otomobilin iç mekanının önizlemesini yapıyor; burada belirgin bir dijital gösterge paneli, boyunduruk tarzı bir direksiyon simidi ve boyunduruğun her iki yanında bilgi-eğlence ekranları görüyoruz.  Otomobil üreticisi, konseptin "yol tutuş istikrarı ve aerodinamik performans" peşinde olduğunu ve yazılım güncellemelerini destekleyeceğini de ekliyor.