V60 Cross Country Los Angeles'a Gün Sayıyor

Kamp hayatına uygun olarak tasarlanan V60 Cross Country'nin lansmanı Los Angeles Otomobil Fuarı' nda yapılacak.
10-11-2014 14:30 - 18883 Okundu

Volvo’nun beğenilen wagonu V60’ın da Cross Country versiyonu yollara çıkmaya hazırlanıyor. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri yapılacak model, standart versiyona göre 65mm yüksek oturma pozisyonuna sahip.
Ayrıca otomobilde Cross Country versiyonuna özel 18 ve 19 inç boyutunda jant seçenekleri de sunuluyor.Beklendiği gibi daha yüksekte konumlanan V60 Cross Country, kamp hayatına uygun bir çok aksesuarı da beraberinde sunacak.

Yepyeni egzozlar, daha geniş egzoz çıkışları dış tasarımın dikkat çeken unsurları arasında yer alıyor. Kabinde ise iki renk tonlu koltuklar öne çıkarken, spor direksiyon simidi yine çarpıcı noktalardan…

Dünya prömiyerinin Los Angeles’ta yapılması otomobilin ilk olarak ABD’de ve Kanada’da satışa sunulacağı anlamına gelirken, V60 Cross Counrty ile birlikte 2.0 litrelik 6 silindirli ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle kombine edilmiş 250 HP güç üreten turbo benzinli bir motor yer alıyor.

Avrupa pazarına sunulacak yeni V60 Cross Country’de Drive-E ailesinin dizel ve benzinli üyelerine ek olarak, beş silindirli D4 de seçenekler arasında yer alacak.

Otomobil hem önden çekişli hem de dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte satışa sunulacak.