Volkswagen I.D. Hatchback Modelini Onayladı

Yeni model 2016 yılında tanıtılan I.D. hatchback konseptine çok benzeyecek.
27-05-2018 23:24 - 20011 Okundu

Autocar'a konuşan VW tasarım müdürü Klaus Bischoff, I.D hatchback' in üretim versiyonunun çok az şeyin değiştiğini söyledi.

"Oranlar, tasarım ipuçları ve tekerlek boyutu konseptle aynı.Konsept ile neredeyse birebir aynı.Yasal nedenlerden dolayı dikiz aynalarında kamera kullanamadık ve elektrikli kapı tutamaklarını yüksek maliyetten dolayı koymadık.Fakat bunun dışında konsept ile neredeyse aynı." dedi.

Alman marka, Nisan ayında bir prototip üretmek için çalışmalara başladı.16 aylık bir geliştirme ve test programının ardından herşey yolunda giderse 2019 yılının Kasım ayında I.D Hatchback ile tanışabileceğiz. Satış ve teslimatlar ise 2020 yılında yapılacak.

Yeni modelin piyasaya 168 hp' lik bir elektrikli ünite ile girmesi bekleniyor. Bu modelin yapacağı menzil mesafesi ise 600 km' ye yakın olacak.Tasarım olarak çok farklı bir model olacağa benzeyen I.D hb MODELİ, VW logosunu led farlardan oluşturacak.

Yeni modelin Türkiye'de ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.Ancak tahminlermize göre 2020 sonlarına doğru bu model ile tanışacağız.