Volvo, Geri Dönüşümlü Plastiğe Yeşil Işık Yaktı

Volvo, yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.
20-06-2018 11:48 - 20343 Okundu

Ürettiği güvenli araçlar kadar çevrevi motorlar ile de adından söz ettiren Volvo, bir ilke daha  imza atuyor.Özellikle hibrit motor teknolojisi ile bu sektörün en iyilerinden birisi olmak isteyen Volvo, çevreci politikalarına bir yenisini daha ekliyor.

2025 yılından itibaren tüm Volvo modellerinde en az %25 oranında geri dönüştürülmüş plastik kullanılacak.İlk olarak  XC60 T8 PHEV SUV modelinde bu uygulama  gerçekleştirildi. Standart model ile aynı gözükmesine rağmen aracın belli kısımları geri dönüşüm malzemeleri içeriyor.

 “Volvo Cars küresel çevreye bıraktığı izi en aza indirmeye kararlı” 

Volvo Başkanı ve CEO'su Hakan Samuelsson, Volvo' nun önümüzdeki yıllarda çevreye en az zararı veren markalardan birisi olacağını belirtiyor. Samuelsson "Çevreye duyar, Volvo’nun temel değerlerinden biri ve bunu işimize uygulamanın yeni yollarını bulmaya devam edeceğiz. Bu otomobil ve geri dönüştürülmüş plastik politikamız bu konuya olan sadakatimizin göstergesi niteliğinde." diyerek markanın çevreye ne kadar önem verdiğini bir kez daha belirtiyor.

Volvo, 2019 yılında tüm modellerinde elektrikli motor seçeneğini de kullanıyor olacak. 2025 yılında ise satışların %50'den fazlasının elektrikli otomobiller olacağını planlıyor.