Volvo İlk Tam Elektrikli Modeli İçin Kararını Verdi

Volvo, tam elektrikli modelleri için kolları sıvadı.
25-06-2018 07:59 - 21275 Okundu

Yakın bir zaman içinde tanıtılan Volvo XC40, markanın ilk elektrikli modeli olacak.Daha önce sadece hibrit araçlar üreten Volvo, artık tam elektrikli modeller de üretecek.Üretime ise XC40 modeli ile  başlayacak.

Auto Express' te çıkan habere göre, Volvo' nun tasarım şefi Thomas Ingenlath, markanın ilk tam elektrikli otomobilinin XC40 modeli olacağını açıkladı.XC40 modelinden sonra üretilecek ikinci tam elektrikli araç ise XC90 olacak.Ayrıca 4. seviye otonom sürüş teknolojisi XC90 modelinde kullanılmaya da başlanacak. 4. Seviye otonom sürüş teknolojisinde sürücünün hiçbir desteği olmadan A noktasından B noktasına gidilebiliyor.

Tasarım Şefi' nin tam açıklaması ise şu şekilde;"Volvo’nun ilk tam elektrikli otomobilinin XC40’ın bir versiyonu olacağı artık bir sır değil. XC40 ile başlayacağız ve ardından adım adım diğer modellerimizi de elektrikli versiyonlara kavuşturacağız. Sıradaki model XC90 olacak. Bu ilerleyiş de Volvo’nun tüm modellerini elektrikli hale getirme planımızın nasıl işleyeceğini gösteriyor."

XC40 Özellikleri

Tahminlere göre yeni model, elektrikli motoru ile 500 km civarında bir menzil mesafesi sunacak.Hibrit XC40 ise 31 km' lik bir menzil mesafesi ile satışa sunulacak. 156 HP' lik bu motor 265 nm tork üretebiliyor.