VW Atlas Tanoak Pick up Modeli Geliyor, Özellikler Ne Olur

Volkswagen, New York Otomobil Fuarı'nda Atlas Tanoak adını vrediği bir konsept tanıtmıştı.
22-08-2018 22:23 - 20477 Okundu

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen fuarda tanıtılan konseptin üretime girebileceği belirtiliyor.

New York Otomobil Fuarı'nın ardından Monterey Otomobil Haftası'na konuk olacak olan Volkswagen, Atlas Cross Sport ve Atlas Tanoak konseptlerinin yanında bir de yeni bir model tanıtabileceklerini açıkladı.

Atlas Tanoak konseptinin üretime girebileceğini ve özellikler Kuzey Amerika'da satışa sunulabileceği belirtildi.Volkswagen' in üretim versiyonu üzerinde ciddi bir şekilde çalıştığı ve yönetimin yeşil ışık vermesi halinde hemen üretime girebileceği açıklandı.

Pazara girmek için yeterli talep olup olmadığını belirlemeye çalıştıklarını belirten VW yetkilileri, yeni kamyonet modelini Atlas Tanoak tabanlı geliştirecek.

Konseptte MQB platformu kullanan VW, bu aracın kalbinde ise 3.6 litrelik bir motor kullandı. 276 hp güç ve 360 nm tork üreten bu ünite, otomatik şanzıman ile 0-100 km/s hıza 8 saniyede ulaşabiliyor.Ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunuyor.

En erken 2019' un ilk yarısında satışa sunulabileceği belirtilen üretim modeli, Tennessee fabrikasında üretilecek ve 5 kişilik oturma kapasitesi sunacak.