VW Tiguan'ı Olanlar Dikkat! Geri Çağırılıyor

700 bin adet Tiguan ve Touran modeli geri çağırılıyor.
22-08-2018 15:50 - 20198 Okundu

Alman otomobil markası Volkswagen, yaklaşık 700 bin Tiguan ve Touran modelini geri çağırmaya hazırlanıyor.Alman ekonomi dergisi Betrieb ve İngiliz yayın organı Reuters'te çıkan habere göre, bu geri çağırma dünya çapında olacak.

Çıkan haberlerde, panoramik camın çerçevesinde yer alan LED şerit, oluşan nemden dolayı kısa devre yapıyor ve ısınıyor.Bu da aracın alev almasına neden olabiliyor.Volkswagen tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak yakın zamanda hangi ülkelerdeki araçlarda bu problemin yaşanabileceğine bir rapor hazırlanıp kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Haberin  devamında 700 bin araçtan sadece 52.500' nün Almanya'da bulunduğu belirtiliyor. Geriye kalan araçlar ise Avrupa'da ve diğer pazarlarda bulunuyor.5 Temmuz'dan itibaren üretilen tüm Tiguan ve Touran modellerinde bu problemin olduğu da belirtiliyor.

Yaşanan sıkıntının çözümü de henüz bulunmuş değil.

Tiguan sahipleri, led ışıklarda herhangi bir anormal durum görürse (kendi kendine açınıp-kapanma gibi) aracın aküsünü sökmeli ve aracı kenarı çekerek yetkili servisin gelmesini bekleyebilirler.

2017 yılında da yine böyle bir durum yaşanmış ve emniyet kemerlerinde yaşanan problemden dolayı Giuan modelleri geri çağırılmıştı.