Yeni 2023 Hyundai Kona Electric, cesur yeni tasarıma kavuştu

Yeni Hyundai Kona Electric tanıtıldı ve bu yıl içinde gelecek.
24-01-2023 07:45 - 20549 Okundu

 Stil, orijinal Kona kadar dikkat çekiciyken, yeni kabin tasarımı Güney Koreli markanın Ioniq 6 sedanından etkilenmiş gibi görünüyor.

Teknik detayların Mart ayında açıklanması bekleniyor, ancak Hyundai, yeni Kona Electric'in benzinli ve hibrit versiyonlarıyla birlikte satılacağını   zaten daha önceden duyurmuştu. Hyundai, öncelikle elektrikli araca odaklandığını   söylüyor.

 İçeride, muhtemelen Apple ve Android akıllı telefon bağlantısı, ayrıca navigasyon, medya ve gezi bilgileri ile 12,3 inçlik bir merkezi dokunmatik ekran var.

 Arka koltukların "maksimum kullanılabilirlik" sunduğunu söyleyen marka, "yaşam alanının" eskisinden daha geniş olduğunu iddia ediyor. Dingil mesafesi 60 mm uzatıldı, bu da yeni Kona'nın arkasını eskisinden daha büyük yapıyor.

 Bu arada, yeni Kona Hybrid, en yeni Niro Hybrid ile aynı olan toplam 139hp ve 265 Nm tork çıkışı için bir elektrik motoruyla eşleştirilmiş 1.6 litrelik bir benzinli motor kullanıyor.

 İkinci nesil Hyundai Kona'nın fiyatları henüz bilinmiyor, ancak hibritin 900 bin TL daha düşük bir fiyattan başlamasını bekliyoruz.