Yeni 2024 Hyundai Verna - fiyat, teknik özellikler ve çıkış tarihi

Hyundai, yakında Hindistan'da satışa sunulacak olan Verna'nın altıncı nesli hakkında açıklayıcı tanıtımlar ve bilgiler yayınladı.
15-02-2023 08:06 - 17628 Okundu

Benzinle çalışan sedan, Avrupa'da Elantra olarak bilinen selefine kıyasla lüks görünüm ve teknoloji alıyor.

Hyundai, yeni Verna'nın önceki neslin dizel seçeneklerini sonlandırarak yalnızca benzinli bir model olarak sunulacağını doğruladı. Yeni motor serisi, doğal emişli 1.5 litre MPi ve 1.5 litre T-GDi içeriyor.

Şirket, güç çıkışlarından bahsetmiyor ancak  ilk motor seçeneğinin 113 bg (83 kW / 115 PS), turboşarjlı motorun ise 158 bg (118 kW / 160 PS) güç üretmesi bekleniyor. Her ikisi de standart olarak ön aksa güç gönderen altı vitesli düz şanzımanla gelecek. İsteğe bağlı olarak Hyundai,   yedi vitesli DCT otomatik vitesi de sunacak.

Tasarım olarak önde, Elantra'ya benzer bir ızgaraya sahip,  tam genişlikli LED çubuğunu içeren bölünmüş farlar buluyoruz. Arka uç, tam genişlikteki kümeye entegre "Verna" yazısı ile modern LED arka farlara kavuşuyor.

Hyundai Verna'nın içini henüz göremedik. Bununla birlikte, büyük bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranıyla birleştirilmiş bir dijital gösterge panelinin yanı sıra soğutmalı ön koltuklar, sunroof, otomatik klima kontrolü ve yeni nesil sürücü destek sistemlerine sahip olacak.

Hyundai, Nisan veya Mayıs 2023'te piyasaya sürülmesi beklenen yeni Verna için Hindistan'da şimdiden rezervasyonları kabul etmeye başladı.