Yeni 2024 Toyota Grand Highlander- fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi

Orta boy bir aile SUV'si, iki hibrit motor seçeneği, üç sıra koltuk ve uzun mesafeli bir yolculuk için ihtiyacınız olan her şeyle sunuluyor..
09-02-2023 08:17 - 16531 Okundu

 Toyota, Grand Highlander ile iki farklı motor seçeneği sunacak. Jpaon marka, baz  modelin 2.4 litrelik gaz motoruyla sunulacağını , ikinci seçeneğin ise  2.5 litrelik hibrit motor ile geleceğini açıkladı. Her ikisi de önden çekişli veya dört tekerlekten çekişli olabilir. Grand Highlander Hybrid Max, sadece 6,3 saniyede 96 km/sa hıza çıkabilecek ve 2.268 kg'a kadar yük çekebilecek.

SUV, koltuklar yatırıldığında 2.775 litreye kadar hacim sunacak. Otomobil üreticisi, üçüncü sıradaki koltuklar dolu olsa bile bagajın yedi el bagajı sığacak kadar geniş olacağını söylüyor.

Üçüncü koltuk sırası, yetişkinlerin rahatça oturabileceği kadar geniş olacağını ve bu koltukta oturanların her birine birer USB bağlantı noktası, akıllı telefon veya tablet koymak için bir yer ve iki bardaklık verileceğini belirtiyor. Toplamda, Grand Highlander 13 bardak tutucu ve yedi USB-C bağlantı noktası ile donatılmıştır. İkinci sıradaki yolcular da bir klima kontrol paneline sahip olacaklar.

Son olarak, ön koltuktaki yolcular standart olarak 12,3 inç bilgi-eğlence ekranı ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto alıyor.

Isıtmalı direksiyon simidi, 1.500 Watt'lık elektrik prizi ve eller serbest elektrikli kaldırma kapısı gibi ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar daha yüksek donanıma sahip modellerde mevcut olacak. Deri döşemeli koltuklar, sürücü için 10 yönde ayarlanabilir.

Toyota, Grand Highlander'ı havadan güncellenebilme özelliğiyle ile de donattı. Bu, sesli asistan gibi akıllı özelliklerin en son yenilikler ve iyileştirmelerle güncel kalacağı anlamına geliyor.

Çarpışma öncesi uyarı sistemi,  uyarlanabilir hız sabitleyici, şerit takip asistanı, trafik işareti algılama, otomatik uzun farlar ve proaktif sürüş asistanı standart olarak sunuluyor.