Yeni Cadillac Optiq'in İç Mekanı Lyriq ile Aynı DNA'yı Paylaşıyor

Cadillac Optiq'in bu ay Pekin Otomobil Fuarı'nda halka tanıtılmasından hemen önce, Çin'den gelen birkaç yeni görüntü aracın kabinini görmemize fırsat sunuyor.
16-04-2024 11:00 - 283 Okundu

Cadillac Lyriq'te olduğu gibi Optiq'in kabininde de hem bilgi-eğlence ekranını hem de dijital gösterge grubunu destekleyen büyük, kavisli bir ekran bulunuyor. Ayrıca ekranın arasında ince bir havalandırma deliği ve   klima kontrol ayarları için bir dizi fiziksel düğme yer alıyor. Direksiyon simidi ve kolları da Lyriq'te bulunanlarla aynı görünüyor.

Benzerlikler, iki bardak tutucu ve ekran için bir döner kadranın bulunduğu orta konsolda da devam ediyor. Cadillac orta kol dayanağının tasarımını değiştirerek biraz daha küçük hale getirmiş. Ayrıca Lyriq'in gizli saklama alanının aksine klima kontrol düğmelerinin altında açık bir saklama bölmesi var.

Optiq'in temelini Chevrolet Equinox EV ve Buick Electra için kullanılan BEV3 platformu oluşturuyor. Çin'den gelen veriler SUV'un  4.821 mm uzunluğunda ve 2.954 mm dingil mesafesine sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Cadillac yeni modeli hem tek hem de çift motorlu konfigürasyonlarda satacak. Tek motorlu modellerin 201 hp ve 241 hp güç üretmesi beklenirken, çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli versiyonun 283 hp gibi daha etkileyici bir güç üretmesi bekleniyor.