Yeni Fiat 500X Goodyear Kullanıyor

Fiat’ın, Yeni Fiat 500X için tercihi Goodyear Lastikleri oldu.
01-04-2015 11:50 - 16664 Okundu

İtalyan otomotiv devi FIAT, yeni FIAT 500X için kendi tarzı, performansı ve yüksek kaliteli malzemelere olan bağlığına uygun olarak öncü lastik üreticisi Goodyear’ın EfficientGrip Performance ve Eagle F1 Asymmetric 2 lastiklerini seçtiğini duyurdu.

Paris Motorshow'da tanıtılan FIAT 500X, popüler FIAT modelleri ailesini tamamlayan kompakt bir crossover. FIAT 500X, biri aktif maceraperestler için sağlam ve sportif, diğeriyse metropol sakinleri için modern bir şehir içi aracı olarak tasarlanan iki modeliyle tüketicilerin beğenisine sunuldu. Tercihe göre 12 farklı renk ve 8 farklı tasarım arasından seçim yaparak aracı kişiselleştirmek de mümkün.

Eksiksiz bir işlevsellik yelpazesi için FIAT’ın yeni 500X modeli, her biri sürücüye büyük avantaj sağlayacak iki farklı lastikle sunulmakta. Şehir içi versiyonu, Goodyear EfficientGrip Performance lastikleriyle (Boyut: 215/55RI7 94V), sağlam sportif versiyonu ise Eagle F1 Asymmetric 2 (Boyut: 225/45R18 91Y) lastikleriyle hareket kazanacak.

EMEA Tüketici Lastikleri Pazarlama Direktörü Hans Vrijsen, “FIAT 500X'in parlaklığına ve gösterişine uygun olan ve otomobilin farklı sürüş ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özelleştirilmiş lastikler sunduğumuz için mutluyuz. Goodyear EfficientGrip Performance, bir şehir aracı için mükemmel bir yuvarlanma direnci ve frenleme performansı sunarken, Eagle F1 Asymmetric 2 olağanüstü frenleme ve yol tutuş sağlayan büyük ebatlara sahip bir lastiğimiz” diye konuştu.

Goodyear, ürettiği lastiklerle araçta güvenlik ve verimliliğe odaklı hedefleri fazlasıyla karşılar. EfficientGrip Performance, A sınıfı ıslak zemin yol tutuşun yanı sıra kısa fren mesafesi ve düşük yakıt tüketimi sunarken, Eagle F1 Asymmetric 2 hem ıslak hem de kuru zeminlerde kısa fren mesafesi ve üstün yakıt verimliliği sağlar.

Bu özellikler, emisyonları ve yakıt maliyetini yüzde 16'ya kadar azaltabilen eco:DriveTM teknolojisinin yanı sıra üst düzey konfor, tüketim ve CO2 emisyonları sağlamak amacıyla motor, fren, direksiyon ve şanzıman ayarları için üç farklı seçenek sunan Drive Mood Selector özelliğine sahip bir araç tarafından da iyi bir şekilde dengelenmektedir.