Yeni Ford Focus Türkiye Tanıtımına Başladı

Ekim ayında Avrupa' da satışa çıkan Yeni Focus kısa bir süre içinde de Türkiye' de satışa sunulacak.
05-11-2014 22:40 - 16366 Okundu

Şimdilik fiyat listelerine eklenmese de FordTürkiye 2015 Focus’un tanıtımına başladı.

Daha önce Fiesta’da ve Mondeo’da denenerek beğeni toplayan görsel yenilikler Ford’un tavşan atleti Focus üzerinde de gayet şık görünüyor. Yeni Focus’un kasası görsel yenilikleri olduğu gibi kabullenirken Yeni Focus piyasaya 4 kapı, 5 kapı ve station wagon seçenekleri ile girdi. 2015 model Yeni Focus’un lansmanında kullanılan en önemli detay geliştirilmiş “Aktif Park Asistanı”. 

Tasarım olarak Yeni Mondeo’dan çizgiler taşıyan Yeni Focus, ön far yapısı ve Aston Martin benzeri ızgara yapısı ile marka çizgisini bozmadı. Arkadan bakıldığında ise bariz bir farklılık yok. 

İç mekanında da bir takım geliştirmeler olan arabanın içinde yapılan en önemli değişiklik artık 3 kollu olarak üretilen direksiyon simidi. Ayrıca arabanın konsolu ve gösterge panellerinde de bir dizi iyileştirme yapılmış.

Avrupa’daki modellerden farklı olmayacağı tahmin edilen Focus’un Avrupa’daki versiyonları 8” dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, 6 veya 10 hoparlörlü ses sistemi gibi opsiyonel donanımlar sunuyor. 

Ambiente, Trendline, Business ve Titanium olmak üzere 4 farklı versiyon ile Avrupa’da lanse edilen araba ABS, TCS,ESP,EBD, kör nokta uyarı sistemi, start-stop, park asistanı gibi özellikleri ile göz dolduruyor.

Çok farklı motor seçenekleri olan Yeni Focus’ta LPG’li bir versiyon olması da bekleniyor. 1.6 lt atmosferik motorları benzin ve benzin+LPG seçenekleri ile gelecek arabada 85 ve 115 hp güç üretecek LPG’li motorlar sadece hatchback versiyonlarda olacak. 

100 ve 125 hp lik 1.0 EcoBoost motor seçeneklerine 1.5 lt EcoBoost motoru da ekleyen Focus 1.5 litrelik bu motorlarıyla 150 ve 182 hp güç üretecek. Dizel motorları 1.5, 1.6 ve 2.0 TDCi seçenekleri ile çeşitlenen arabanın 95 ile 150 hp arasında değişen farklı güç seçenekleri olacak. Dizel motorların tamamına entegre edilen start&stop özelliği ise dikkat çeken bir başka detay.