Yeni Kasa Skoda Octavia 2019'da Gelebilir

Yeni Octavia, hem coupe formunda olacak hem de elektrikli motor ile yollara çıkacak.
14-01-2019 09:34 - 20227 Okundu

Skoda' nın geniş modellerinden birisi olan Octavia, 2020 model yılı için yenileniyor. Geçtiğimiz aylarda Scala HB modelini tanıtan Skoda, bu modeli için Rapid modelinin fişini çekmişti. Araçlarını hızlı bir şekilde yenileme sürecine sokan Çekya markası Skoda, bu doğrultuda Octavia modelini de baştan yaratacak.

 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak tanıtım ile tanışacağımız yeni Octavia,  coupe vari bir tasarıma sahip olacak. Şuan satışta olan Octavia'ya göre daha sportif bir model ile karşılaşacağız.

Yeni modelin eski Octavia ile boyut olarak çok büyük farkları olmayacak.Çünkü küçük model isteyenler için Fabia ve Scala modellerine sahip olan Octavia, büyük model isteyenler için ise Superb modelini üretiyor.

Yeni 2020 Octavia, MQB platformu üzerinde geliştirilecek. İçten yanmalı motorlar ile gelecek olan model, 1.0 ve 1.5 litrelik benzinli ve  1.6 ile 2.0 litrelik dizel üniteler ile satışa sunulacak.

Asıl sürpriz ise ile plug-in hibrit seçeneği olacak. Yeni Octavia, 2020 yılından sonra elektrikli motor seçeneği ile de yollarda olacak.