Yeni Renault Scenic E-Tech, Google Teknolojisi Kullanacak

Renault, Volkswagen ID.4'e rakip aracını açıkladı: 620 km menzile sahip, elektrikli bir SUV.
05-10-2023 09:27 - 18443 Okundu

 Yükseltilmiş sürüş yüksekliği ve sağlam jant kaplamasına sahip yeni Renault Scenic E-Tech, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq, Toyota bZ4X ve Hyundai Ioniq 5 gibi modellere rakip olacak elektrikli bir aile SUV'u formunu alıyor. Müşteriler muhtemelen Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric ve  Renault Megane E-Tech gibi diğer küçük seçenekleri de değerlendireceklerdir.

Yeni Renault Scenic E-Tech, Nissan Ariya'nın da temelini oluşturan CMF-EV platformuna dayanıyor.

Renault'nun aile SUV'u  iki versiyonda satışa sunulacak: Giriş seviyesi Standart Menzilli araç, 60kWh batarya ile eşleştirilmiş 168bhp elektrik motoruna sahip. Renault'ya göre bu güç, 0-96 km/s hızlanmayı 9,3 saniyede tamamlamak ve 420 km'ye kadar menzil sağlamak için yeterli.

Ancak High Range modeline geçildiğinde güç 217 bg'ye çıkıyor ve 0-96 km/s hızlanma süresi 8,4 saniyeye düşüyor. Daha büyük 87kWh batarya sayesinde menzil de önemli bir artış göstererek WLTP testlerinde maksimum 620 km'ye ulaşıyor.   

Yeni Scenic E-Tech'in Standart Menzilli versiyonları 130kW'a kadar DC hızlarında hızlı şarj olabilirken, Yüksek Menzilli araçlar 150kW'lık artırılmış bir orana sahip. 

Renault Scenic E-Tech, iç mekanda daha küçük Megane E-Tech ile aynı Google teknolojisine sahip.  Apple CarPlay ve Android Auto ile de uyumlu olan Scenic'in bilgi-eğlence sistemi, uzun yolculuklarda rota planlamasına da sahip. 

Renault'ya göre kabinde 38,7 litre saklama alanı bulunurken, arka kol dayamada dahili bardak tutucular, her yolcu için döner kol dayama, cep telefonunuz veya tabletiniz için standlar ve bunları şarj etmek için USB bağlantı noktaları bulunuyor.

Megane E-Tech'in 545 litrelik bagajı sınıfındaki çoğu otomobilden daha büyük ve temel aldığı Ariya'dan yaklaşık 100 litre daha fazla alan sunuyor. Arka koltuklar katlandığında yük alanı 1.670 litreye kadar genişliyor.

2024'te satışa sunulacak olan İngiltere Scenic E-Tech alıcıları Techno, Iconic ve Esprit Alpine olmak üzere üç donanım seviyesi arasından seçim yapabilecek.