Yerli Otomobil İçin Çalışmalar Devam Ediyor

PAGEV, 9. Türk Plastik Endüstrisi Kongresi’nde ‘otomotiv plastiklerini’ mercek altına alıyor.
03-12-2014 12:06 - 22885 Okundu

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Türk Plastik Endüstrisi Kongresi’ bu yıl “otomotiv plastikleri” teması ile gerçekleştirildi. Otomotiv sektöründe plastik kullanımının avantajları ve sektördeki teknolojik gelişmelerin tüm boyutları ile tartışıldığı kongreye; Farplas, Bplas, Engel, Erema, Karel Kalıp, Eurotec, DuPont, Sabic Otomotiv, LyondellBasell, Polyone, DSM gibi otomotiv ve plastik sektöründe dünya çapında faaliyet gösteren şirketlerin temsilcileri ile Kompozit Sanayicileri Başkanı Şekib Avdagiç konuşmacı olarak katıldı.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu'nun açılış konuşmaları ile başlayan kongrede ayrıca ‘Plastiklerle Hafifletilmiş Araçlar’ konulu bir panel de yer aldı. Farplas CEO’su Ömer Burhanoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin diğer panelistleri; TAYSAD’dan Dr. Mehmet Dudaroğlu (Yönetim Kurulu Başkanı), Tofaş’tan Semih Ertürk (Kimya Mühendisi-Polimer), Farba Odelo’dan Ahmet Bayraktar (Yönetim Kurulu Başkanı), Mercedes Benz Türk’ten Sami Doğru (Geliştirme Kısım Müdürü) ve Avitaş’tan Halid Avdagiç (Genel Koordinatör) olarak sıralandı.   

Kongrede plastik malzemelerin teknolojik gelişmeler ve kullanım avantajları ile bir otomobil için; konfor ve güvenlikten taviz vermeden yüksek performans, düşük üretim ve kullanım maliyetleri ile birlikte hafif bir malzeme olarak önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağladığı belirtildi. Ayrıca dünyada yeni otomobillerde karoseri ve hatta motoru dahil olmak üzere plastik uygulamaları ile ilgili inovatif yaklaşımlar üzerindeki çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğü örnekler ile açıklandı