ZF Şirketi, Otonom Araçlara Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

BMW modellerinde kullanılan şanzıman kutusunu üreten ZF şirketi, elektrikli ve otonom araçlara yatırım yapacak.
23-09-2018 22:04 - 16429 Okundu

Şanzıman ve diğer bazı otomobil parçaları üreten ZF şirketi, geleceğin otomotiv sektörüne yön verecek olan elektrikli ve otonom araçlara 14 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Önümüzdeki 5 sene içinde bu yatırımı gerçekleştirecek olan şirket, Ar-ge çalışmalarına 2.5 milyar dolar ayırmıştı. Bu nedenle 14 milyar dolarlık yatırım da aslında bizleri şaşırtmadı.

Şirket yaptığı açıklamada, kendi üretimleri olan bir batarya teknolojisi kullanılan teslimat minibüsü üzerinde çalıştıklarını belirtti. Tamamen elektrikle çalışacak olan bu panelvan kasa araç, otonom sürüş özelliklerine de sahip olacak.Şirket, yeni modelin VW Crafter ve Ford Transit gibi araçlar ile rekabet edeceğini ve hatta 2 yıl içinde yollarda bile göreceğimizi paylaştı.

Yeni elektrikli minibüs,  şehir merkezlerinde ve hatta şerit ve trafik işaretleri belli olmayan dar sokaklarda bile rahatça yol alabilecek.ZF yetkilileri, bazı şirketlerin şimdiden filo olarak satın almak istediklerini bile söyledi. Kendi kendine sürüş yapabilen bu araaçlar daha çok havalimanı, limanlar ve büyük depolarda kullanılacak.Böylece maliyetler daha da düşürülebilecek.

Bilindiği gibi Karsan da ABD' de bu tarz bir proje üzerinde çalışıyor.