2014 BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupe’nin teknik detayları ortaya çıkmaya başladı

27-08-2014 15:28 - 14986 Okundu

Yeni BMW M3 Sedan ve yeni BMW M4 Coupé’nin pazara sunulması BMW M GmbH’nin yüksek performanslı spor otomobil kavramını tamamen yeniden yorumladığını gözler önüne sererken BMW M felsefesini de M3′ün beşinci nesline taşıyor.

Şimdiye kadar BMW M3 Coupé’nin dördüncü neslinden 40.000′den fazla üretildi. BMW M4 Coupé bu tarihi başarıyı sürdürmeyi amaçlıyor. “M4” amblemi yeni M modeline temel oluşturan model serisine yönelik bir referans anlamı taşıyor. Coupé ilk kez, doğal olarak BMW M3 olarak adlandırılan dört kapılı tipiyle aynı anda tanıtılacak.

BMW M GmbH Başkanı Dr. Friedrich Nitschke bu konuda şunları söylüyor: “BMW M3′ün dört nesli, motor sporu genlerini, heyecan verici şekilde zengin genel bir konsept içerisinde, hiçbir şeyden ödün vermeyen gündelik kullanım özellikleriyle birleştirdi. BMW M3 Sedan ve BMW M4 Coupé işte bu felsefeye olan bağlılığı temsil ediyor. Motor her M modelinin kalbidir. Bu iki yeni otomobilde kullanılan örnekler ise yüksek devirli doğal havalandırmalı motorun üstün özelliklerini turboşarj teknolojisinin gücüyle bir araya getiriyor. Geneli kapsayan hafif tasarım konsepti otomobillerin ağırlığını 1500 kilogramın altına düşürüyor. BMW M3 ve BMW M4, motor sporları teknolojisini pistlerden yollara taşıyor. Dünyanın en zorlu yarış pisti olan efsanevi Nürburgring Nordschleife’de gerçekleştirilen binlerce tur, modelleri bu geçişe hazırladı. Titiz ve tutkulu bir geliştirme çalışması, genel konsept, hassasiyet ve çeviklik açısından yeni standartları belirleyen bu iki yüksek performanslı spor otomobilin yaratım sürecinin temelini oluşturdu.”

Yeni BMW M3 Sedan ve BMW M4 Coupé için yeni geliştirilen BMW M TwinPower Turbo teknolojisine sahip yüksek devirli, sıralı altı silindirli motor yaklaşık 430bg azami güç üretiyor. Maksimum tork değeri 500 Newton metrenin üstünde olan (369lb-ft) otomobil böylece BMW M3 ile elde edilen rakamların yüzde 30 üzerine çıkıyor. Buna rağmen motor, yakıt tüketimi ve emisyon açısından yüzde 25 civarında bir azalma sağlıyor. Otomobillerin 1500 kilogramın altına düşürülen ağırlığı ise olağanüstü sürüş dinamikleri ve istisnai bir verimliğin elde edilmesine yardımcı oluyor.