2015 Jaguar XE

2015 Jaguar XE Sürücülerini Bekliyor
18-06-2015 11:18 - 18577 Okundu

ABD için 65 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacak yeni sedan Jaguar XE, Paris Motor Show’un en çarpıcı otomobilleri arasındaydı.

BMW 3 serisi, Audi A4/S4 gibi otomobillerle yarışacak olan Jaguar XE, her santiminde inkar edilemez şekilde çekicilik yatan bir premium-orta sınıf sedan. Arkadan çekişli otomobilin tasarımı, diğer birçok orta boy sedana benzer ölçülerle geliyor. Eğimli arka camlar, uzunca burun, bagaj kapağı üzerindeki Jaguar ikonu ve spoiler dikkat çeken öğelerden sadece birkaçı. Gövde ve süspansiyon yapımında yüzde 75 alüminyum kullanılan modelde geri dönüşümlü malzemelere de yer verilmiş. Bu durumun doğal bir sonucu olarak boş ağırlık 1665 kg.

Tamamen yeni bir platform üzerine inşa edilen XE, elektrikli direksiyon sistemine sahip ilk Jaguar olma özelliği taşıyor ve 340 beygir güce sahip 3.0 litrelik V-6 motorla geliyor. Kompresörlü ve doğrudan enjeksiyonlu motorun yanı sıra daha ekonomik yakıt tüketimi için 2.0 litrelik turbo enjeksiyonlu motor alternatifi de sunuyor. Jaguar ayrıca maksimum yakıt verimliği için 2 litrelik dizel motor da sunacak. Altı ileri manuel vitesli şanzıman ve sekiz otomatik vitesli alternatifler de yine kullanıcıların önünde. İç kısmında klasik Jaguar kalitesini hemen her detayında yansıtan araç; 8 inçlik dokunmatik ekran, çevre görüş kamerası ve ilginç akıllı telefonla entegre uygulamaları beraberinde getiriyor. Örneğin otopark noktaları tespit edilebiliyor. Ayrıca park için yardımcı özellikler ve adaptif cruise control gibi bir dizi özellik Jaguar XE ile birlikte geliyor. Jaguar XE, 2015 yılında yollara çıkıyor.