2015 Opel Adam Rock S Amsterdam'da

2015 Opel Adam S,Hollanda'da kendini gösterdi.
19-04-2015 16:44 - 17989 Okundu

27 yeni model ve 17 yeni motoru 2018'e kadar pazarlara sunacak Opel’in crossover sınıfındaki yeni üyesi “ADAM ROCKS S” Amsterdam Motor Show’da ilk kez görücüye çıktı. ADAM ROCKS’ın üç kapılı S versiyonu, 3.75 metrelik boyu, Swing Top katlanabilir kumaş tavanı ve yeni nesil 1.4 litrelik güçlü turbo ECOTEC motoru ile açık havada yolculuk yapmanın keyfini otomobil severlere sunuyor.

ADAM ROCKS S, 110 kW/150 beygir güç ve 220 Nm maksimum tork üreten motoru 100 km'de 5.9 litre yakıt tüketimine ve 139 gram CO2 emisyon değerine sahip. ROCKS S altı ileri manuel şanzımana sahip ve sıfırdan 100 km/saate 8.5 saniyede ulaşıyor. Beşinci viteste ise 80 km'den 120 km/saat hıza 7,9 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı ise 210 km/saat.

Swing Top kumaş tavan, yalnızca 5 saniyede açılıyor. Özgün tasarıma sahip tavan IntelliLink bilgi-eğlence sistemi ile uyumlu. Sistem sayesinde, yaklaşan olumsuz hava koşulları renkli bilgi ekranından takip edilebiliyor ve tavan otomatik olarak kapanıyor.

ADAM ROCKS S’ın geniş ön ve arka aks açıklığı (sırasıyla 1.472 mm ve 1.464 mm) güçlü duruş kazandırıyor. Egzoza yer verilen çıkıntılı arka tamponu ve tavana monte edilmiş rüzgârlık dikkat çekiyor. Ayrıca, ADAM ROCKS'a kıyasla 15 mm alçaltılmış özel ayarlı spor şasi ve sportif direksiyon, özellikle şehir dışı yolculuklarda sürüş keyfini artırıyor. Bu özellikleriyle ADAM ROCKS S hızlı ve sportif geziler için kusursuz donanıma sahip.

ADAM ROCKS S’i Gelişmiş Park Asistanı ile 30 km/saat'in altındaki hızlarda uygun park yerlerini tespit ediyor ve aracı otomatik olarak park ediyor. Gelişmiş Park Asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi ile bütün olarak sunuluyor. Bu sistem, şerit değiştirirken olası bir çarpışma durumunu sürücüye haber veriyor. Yan Kör Nokta Uyarısı, 11 km/saat ile 140 km/saat arasında hızlarda devreye giriyor.

“Connected Car” ödülüne layık görülen ADAM ROCKS, S versiyonu ile Intelli Link bilgi-eğlence sistemini 7-inçlik renkli dokunmatik ekranla sunuyor. ANDROID ve Apple iOS akıllı telefon işlevselliklerini eş zamanlı entegrasyonuna izin veriyor.

Kişiselleştirilebilme özellikleriyle dikkat çeken bu modelde 11 farklı gövde rengi ve yalnızca ADAM ailesinin S modellerine özgü yeni ve parlak "Red "n" Roll" kırmızısı da dâhil olmak üzere beş tavan rengiyle sunuluyor.