2016 Porsche 911 ve 911 Carrera Özellikleri Açıklandı

2016 Porsche 911 ve 911 Carrera,Frankfurt'ta tanıtıldı.
15-09-2015 13:12 - 14224 Okundu

Mission E, ilk bakışta benzersiz Porsche tasarım diliyle fark ediliyor. Markanın tamamen elektrikli ilk 4 koltuklu ve 4 kapılı konsepti olan otomobil, 600 HP güç üretiyor. Sadece 15 dakika sürede yüzde 80 oranında şarj olan Mission E, 500 kilometre menzile sahip. 0’dan saatte 100 kilometre hıza sadece 3,5 saniyede ulaşabilen Mission E, benzersiz teknolojisiyle de öne çıkıyor. Otomobilin birçok sistemi, göz ve yüz hareketleri ile kontrol edilebiliyor.

Mission E’nin alüminyum, çelik, karbon fiber ve güçlendirilmiş polimerden üretilen gövdesi, hafifliği ile sürüş dinamizmi kazandırırken, tekerlekleri ise karbon malzemeden geliştirildi. 4 koltuğun rahatça sığdığı ve sürücü ile yolculara geniş ve ferah bir alan sunan kabini, günlük kullanım kolaylığı da sunuyor. Mission E’nin birçok fonksiyonu sürücünün göz ve yüz hareketleri ile kontrol edilebiliyor. Örneğin ön bölümdeki bir kamera, sürücünün hangi bölüme veya cihaza baktığını anlıyor. Menü ekranına bu bölümü getiriyor. Sürücü de direksiyon üzerindeki kontrol düğmeleri ile istediği seçeneği kontrol edebiliyor.

Yeni Porsche 911 Carrera: daha fazla sürüş keyfi, daha yüksek performans ve daha çok verimlilik

Porsche’nin efsane modelleri arasında yer alan ve dünyanın en çok satan spor otomobilleri arasında bulunan 911 Carrera, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni nesliyle bu öncülüğünü daha da ileri taşımayı hedefliyor.

Yenilikçi turbo motorları, performans ve konforu olağanüstü bir uyumla birleştiren geliştirilmiş şasisi, yeni eğlence ve iletişim sistemi Yeni 911 Carrera’yı fazlasıyla donanımlı kılıyor. Hem otomobil yarışları hem de spor otomobil üretiminde 40 yılı aşkın turbo motor tecrübesi sayesinde, yeni 911 Carrera’nın motorları performans, sürüş keyfi ve verim açısından standartları yeniden belirliyor.

Carrera modellerinde ilk kez sunulan arka akstan yönlendirme seçeneği sürüş dinamiklerinin menzilini çok daha genişletiyor. Nürburgring’deki North Loop’ta (Kuzey Parkuru) 911’in en hızlı tur zamanı daha önceki derecenin tam 10 saniye altına, yani 7 dakika 30 saniyeye indi.

911 Carrera’nın birçok dış özelliği de yeniden tasarlandı: Gündüz sürüşünde yanan dört-noktalı yeni farlar, yuva kapağı olmayan kapı kolları, dikey havalandırma ızgarası ve dört-noktalı fren ışığı özelliği taşıyan yeni arka farlar ile yeniden tasarlanmış bagaj kapağı bu yeniliklerden sadece bazıları.

İç özelliklerinde ise, birden çok dokunmayı aynı anda algılayan multi-touch ekranı ile yeni standart Porsche İletişim Yönetimi (PCM) oldukça geniş bir işlevsellik alanı ve çok daha kolaylaştırılmış yönetim olanağı sunuyor.

Yeni turbo motorlar: Hem 20 hp güç artışı hem daha düşük yakıt tüketimi

Çift turbolu tamamen yeni nesil motor, 911 Carrera’da duygusal sürüş keyfini daha da yoğun bir deneyime yükseltiyor: 911 Carrera’nın arkasında 370 hp’lik bir güç yer alırken, 911 Carrera S’in motoru ise şimdi 420 hp’lik etkileyici bir güç sunuyor. Bu, her iki modelde de 20 hp’lik bir güç artışını ifade ediyor. Motorların ikisi de 3 lt hacme sahip. 911 Carrera S’in bu etkileyici motor gücü geliştirilmiş kompresörlü turbo şarjı, özel egzoz sistemi ve ayarlanmış motor yönetiminden kaynaklanıyor.

Her iki durumda da sabit olarak en düşük 1700 d/d ve en yüksek 5000 d/d devirden gelen, sırasıyla maksimum 450 Nm ve 500 Nm’lik belirgin biçimde artırılmış torklarıyla karakterize edilen Yeni Posche motorları harika sürüş performansı sunuyor. Aynı zamanda, yeni nesil motor 7.500 d/d maksimum hızıyla alışılagelmiş turbo motorların en yüksek hızlarını belirgin bir farkla geçerken Porsche motorlarına özgü etkileyici sesiyle güç gösterisi yapıyor.

911’in tüm yeni nesilleri öncekilerle karşılaştırıldığında daha da geliştirilmiş performans ve verimlilik sağlıyor. Örneğin, modele bağlı olarak yeni nesil motorlar neredeyse yüzde 12 daha yüksek verim sunuyor: yakıt tüketiminde 100 kilometrede bir litreye varan düşüşler sağlandı. PDK şanzıman ile 911 Carrera 100 kilometrede artık sadece 7,4 litre yakıt tüketirken (100 kilometrede 0,8 litrelik bir azalma), 911 Carrera S PDK şanzıman ile 100 kilometrede 7,7 litre yakıt tüketiyor (100 km’de 1 litre daha düşük).

Yeni 911 aynı zamanda etkileyici bir performans sergiliyor: Porsche-Doppelkupplung (PDK) şanzıman ve Sport Chrono Paketi ile 911 Carrera Coupé seleflerini 0,2 saniye geride bırakarak 0’dan 100 km/h hıza sadece 4,2 saniyede ulaşıyor. Yine PDK şanzıman ve Sport Chrono Paketi ile donatılmış olan 911 Carrera S ise çeviklik gösterisinde 100 kilometreye 3,9 saniyede ulaşıyor (selefinden yine 0,2 saniye daha hızlı). Yani, Carrera ailesinde sihirli kabul edilen 4 saniye sınırının altına inme başarısını ilk kez yeni 911 gösteriyor. Ayrıca, her iki modelin maksimum hızları da yükseldi: 911 Carrera’nın en yüksek hızı artık 295 km/h iken (eskisinden 6km/h daha hızlı), yeni 911 Carrera S şimdi saatte 308 km/h hıza ulaşıyor (saatte 4 km/h artış).

Opsiyonel olan Sport Chrono Paketi ile bağlantılı olarak 911 Carrera şimdi ilk kez direksiyonda bulunan, 918 Spyder’ın hibrit mod düğmesinden yola çıkılarak geliştirilen bir mod seçme düğmesine sahip. Mod seçme düğmesi, “Normal”, “Sport”, “Sport Plus” ve “Kişisel” sürüş modları için 4 konumlu bir döner halkadan oluşuyor. Donanıma bağlı olarak bu son ayar (Kişisel sürüş modu), sürücünün, örneğin PASM, aktif motor yatakları, PDK şanzıman stratejisi ve spor egzoz sistemi gibi kendi kişisel araç ayarlarını yapılandırmasına olanak sağlıyor. Mod seçme halkası, PDK şanzıman ile bağlantılı bir ilave düğme olan “Spor Tepki Düğmesi” taşıyor. Bu düğmeye basıldığı zaman, örneğin geçiş manevrası yapmadan hemen önce, transmisyon 20 saniye süresince maksimum ivmelenmeye önceden hazırlanmış oluyor. Bunun için en uygun vites devreye giriyor ve motor yönetimi kısa bir sürede olabilecek en hızlı tepkiyi vermeye ayarlanıyor.