2018 Renault Alaskan Fiyatı, Test Sürüşü, Görselleri

Renault Alaskan ile ilegili tüm detaylar haberimizde…
29-12-2017 09:51 - 21466 Okundu

Nissan Navara’ nın Renault logolu hali diyebiliriz Alaskan için. Nissan-Renault platformunda geliştirilen üç modelden biri olan Alaskan, yakın zamanda Avrupa pazarında satışa sunulacak.

Navara ve Mercedes X Class gibi kendine özgü bir görünüme sahip olan Alaskan,  Renault Master modellerinde kullanılan 2,3 litrelik dört silindirli turbo dizel motor ile satışa sunulacak.Beygir güç seçenekleri 160 hp ve 187 hp olacak.Navara ve X Serisi’nde de aynı güç değerleri bulunuyor.

Aracın ön kısmı, diğer Renault modelleri gibi değil. Yeni bir ızgara, kaput, far ve tampon tasarımı, modele farklı bir hava katıyor.Bununla birlikte aracın arka tarafı da büyük harfler ile yazılmış Alaskan yazısı ve Renault logosu dikkat çekiyor.

6 ileri manuel veya yedi ileri otomatik şanzıman seçenekleri olan 2018 Alaskan’ ın off-road kabiliyeti de bulunuyor.

Yeni Alaskan, 1035 kg’ a kadar taşıma, 3.5 ton da çekme kapasitesine sahiptir.Arka konteyneri 1578 mm uzunlupunda ve 1560 mm genişliğinde. Toplam kullanılabilir alan ise 2,46 metrekare.

Avrupa’da da satışa sunulacak olan Alaskan, daha çok Arjantin, Breilya, Kolombiya gibi güçlü olduğu pazarlar üretilmiş bir araç.Ancak Avrupa’ da Toyota Hilux, Forf Ranger gibi modeller ile Avrupa ve Türkiye pazarında da rekabet edecek.

Dort tekerlekten çekiş sistemi, süspansiyon sistemi, elektronik kayma önleme sistemi, diferansiyel kitleme sistemi gibi özellikleri ile off-road kabiliyeti de gösteriyor.

İç kabine geçecek olursak, kabinin gayet pratik olduğu ve rahat bir alan sunduğu söylenebilir.Sekiz yönlü ayarlanabilen bir sürücü koltuğu, ısıtma özelliğine de sahip.

ALASKAN SATIN ALINIR MI?

Kamyonet pazarında sıkı rakipleri bulunuyor.Özellikle senelerdir bazı modeller bu segmentin büyük bir dilimini yiyiyor.Özellikle Navara modelinin temelleri üzerine kurulması, Alaskan’ ı tercih edilebilir bir model haline getiriyor.

Alaskan, rahat kabini, kullanışlı iç mekanı ve pratikliği ile rakipleri arasından sıyrılabilir.Ancak Alaskan’ ın Mercedes X Class gibi pazarın en üst noktasını hedefleyen bir model ile değil, Toyota Hilux ve Mitsubishi L200 gibi orta segment pick uplar ile rekabet edeceğini de belirtelim.Bu nedenle Türkiye şartlarında Alaskan’ ın yedek parça ve işçiliği, rakiplerine göre daha ucuz olacaktır.Bu nedenle tercih edilebilir bir model olabilir.

Fiyatı henüz açıklanmayan model büyük ihtimalle Mercedes'ten ucuz olacaktır.Bu nedenle yeni Alaskan, 130 bin TL' den daha ucuz olacaktır.Bize göre bu model 115-120 bin bandından başlayan fiyatlar ile satışa çıkacaktır.