2019 Audi A3 Tasarımı, Özellikleri ve Fiyat Listesi

Yeni Audi A3 hakkında bildiğimiz herşeyi bu haberimizde topluyoruz.
02-09-2018 22:46 - 16290 Okundu

Audi’nin yeni jenerasyon A3 Sportback modeli, kısa bir süre önce kamuflajlı olarak yol testlerini gerçekleştirirken görüntülenmişti.Otomotiv tasarımcıları da kamuflajlı fotoğraflara kendi yorumlarını eklediler ve yeni A3' ün nasıl görünebileceğine dair tahmini tasarımlarını yayınladılar.

Mercedes A Serisi' nin en sıkı takibi olan A3 modeli, dördüncü nesil olarak 2019 model yılına giriş yapacak.2012'den beri çeşitli modellerde kullanılan MQB platformunu kullanacak olan yeni A3, sedan ve hatcback kasa seçenekleri ile satışa sunulacak.3 kapılı versiyonun ise üretilmesi beklenmiyor.

TASARIM

Audi' nin yeni modellerinde hiçbir zaman radikal tasarım değişiklikleri yaptğını göremezsiniz.İşte bu nedenden dolayı da 2019 A3' ün evrimsel bir değişim yaşamayacağını sadece tasarım çizgilerinde değişimler yapılacağını söyleyebiliriz.

Ön bölümde, Audi'nin geniş tek çerçeveli ızgarası, düz kaputu, daha büyük hava girişleri,LED farlar ve açısal DRL' ler yer alıyor.Arkaya doğru ise, sportif tavan çizgisinden dolayı pencerelerin küçüldüğünü görüyoruz.Q3 modelindeki tavan yapısı, A3 modelinde de kullanılacak gibi duruyor.

Arka tamonda ise LED stop lambaları ön bölümdekilerin tasarımı ile geliyor.Düşük versiyonlarda gizli olan egzoz çıkışları, S3 versiyonda ise kendini gösterecektir.

GELİŞTİRİLMİŞ KABİN

Henüz kabin tasarımını göremesek de, Sanal Kokpit gösterge tablosu, geniş dokunmatik ekranlı MMI ekranı, kablosuz akıllı telefon şarj istasyonu,Android Auto ve Apple CarPlay, 680 watt Bang & Olufsen premium ses sistemi ve sayısız kişiselleştirme seçeneği kabin özellikleri arasında yer alacaktır.

MQB PLATFORMU

Eski A3'te olduğu gibi, yeni model de Volkswagen markasının esnek MQB mimarisini kullanmaya devam edecek.Bu ortak platform, önümüzdeki sene  çıkacak olan Volkswagen Golf Mk8 ve yeni SEAT Leon gibi modellerde de kullanılacak..

Ayrıca daha fazla sürücü asistanı ile birlikte gelecek 2019 A3. Direksiyon ve süspansiyon sistemlerinde geliştirmeler, stop-start, trafik sıkışıklığı yardımı, park asistanı ve şerit takip sistemi gibi sürücü destek sistemleri de özellikler arasında yer alacak.

GÜÇLÜ PERFORMANS

Kaputun altında 1.5 litrelik ve 2.0 litrelik turbo dört silindirli benzinli motorlar yer alacağını düşünüyoruz.Güç çıkışları ise 150 hp ile 230 hp arasında değişiecek.Dizel motor seçeneği de yine motor skalasındaki yerini alacaktır.

Ön tekerlekten çekiş sistemine sahip olan model, 6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik şanzımanlar ile kombine edilecek.Dört tekerlekten çekiş sistemi ise yüksek donanım seviyelerinde satın alınabilecek.

E-Tron hibrit ve yüksek performanslı versiyon  da daha sonradan satışa sunulacak.

RAKİPLER VE TANITIM ZAMANI

Yeni A3, A-Serisi ve akıllı MBUX bilgi-eğlence sistemi olan BMW'nin 1 Serisi ile rekabet edecek.Ayrıca Volvo' nun yakın zamanda gelecek olan V40 modeli ile de mücadele edecek.

Diğer rakipler arasında Volkswagen Golf, Mini Clubman, SEAT Leon, Renault Megane, Ford Focus Vignale ve Mazda3 yer alıyor.

Yeni A3' ün 2019 sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor. S3 ve RS3 ise 2020'de örtüsünü kaldıracak.

AUDİ A3  mü yoksa Mercedes A SERİSİ  mi? Düşüncelerinizi ve yorumlarını aşağıdan bizimle paylaşabilirsiniz.