2019 Mercedes GLB Fiyatı Ne Olur? Testlere Devam Ediyor

Mercedes' in yeni suv modeli GLB için geri sayım sürüyor.Kış testlerine devam eden modelin fiyatları da merakla bekleniyor.
28-05-2018 14:52 - 15927 Okundu

Mercedes-Benz, GLA ve GLC arasındaki boşluğu, GLB olarak adlandırılan tamamen yeni bir suv ile  dolduracak.

Küçük G Serisi olarak adlandırılan bu model, yeni nesil A Serisi ile aynı platforma sahip olacak ve 5 kişilik bir model olacak.Ancak isteğe bağlı olarak 7 kişilik versiyon ile de sipariş edilebilecek.

Yeni Suv modelinin gelişimi için tüm dünyada çeşitli testler yapılıyor.Bu bölgelerden birisi de Amerika bulunan test bölgesi.Daimler-Nissan ortak girişimi ile inşa edilen bu test bölgesinde A Serisi sedan da test ediliyor.

Meksika'da üretilecek olan yeni GLB Serisi, Amerika'da 33.400 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.GLA modelinden biraz daha pahalı olan model, GLC' nin taban fiyatı olan 40.500 doları da geçmeyecek.Ancak opsiyon konusunda biraz cömert davranırsanız kesinlik fiyatı 50bin dolarları bulacaktır.

Türkiye pazarında da satışa sunulacak olan modelin ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.Türkiye'de GLA modeli 223 bin TL' den başlıyor.Yani yeni GLB modeli kesinlikle 230 BİN TL' den daha yüksek bir fiyata sahip olacak.GLC modelinin tavan fiyatı ise 352 bin TL.Yani yeni GLB' nin fiyatı 352 bin TL' den de fazla olmayacaktır.