2019 Mercedes GLB-Serisi Almanya Testlerine Devam Ediyor

Mercedes GLB-Serisi, Nurgburgring'deki performans testlerine ara vermeden devam ediyor.
15-08-2018 12:39 - 21659 Okundu

Mercedes' in yeni crossover modeli GLB Serisi, Almanya' nın ünlü performans test pisti Nürburgring'te testlerine başladı. Hala kamuflajlı olarak test edilse de bu sefer önceki testlere göre biraz daha hafif kamuflaja sahip.GLA modelinin üzerinde konumlandırılan GLB, böylelikle GLA modelini tercih etmeyen müşterilerin tercih edebileceği modellerden birisi olacak.

GLA platformu üzerinde geliştirilen Mercedes GLB, GLA modeline nazaran biraz daha yuvarlak bir model.Ancak GLA modelinden daha geniş bir kabine sahip olacağı da şimdiden belirtiliyor.Ayrıca geniş ön ızgara, yeni hava girişleri ve yeni tamponlar aracın karakteristik özelliklerinden olacak.

GLS modelinin kısa ve küçük bir versiyonu gibi duran GLB, tavanda düz bir çizgiye sahip. Bu da daha iyi bir baş mesafesi anlamına geliyor. Bagaj kapağı da rakiplerine göre daha büyük gibi duruyor.Böylelikle geniş hacimli eşyalarda rahatça taşınabilecek.

Mercedes' in klasik motorları ile satışa sunulacak olan GLB serisi, yeni 1.4 litrelik 4 silindirli benzinli motor ile donatılacak. Bu motor 161 hp gücünde olacak ve 250 nm tork üretecek.Daha güçlü motor isteyenler ise 2.0 litrelik üniteyi tercih edebilirler.Seçenekler arasında 188 hp ve 221 hp olarak iki farklı versiyon yer alacak.

Dizel cephesinde ise 1.5 litrelik ünite görev yapacak.Renault tarafından geliştirilen ünite 114 hp güç ve 250 nm tork üretebiliyor.Vites seçeneği ise 7 ileri otomatik.