2019 Porsche Taycan Teknik Özellikleri Belli Oluyor, Fiyat Ne Olur

Tamamen elektrikli bir motora sahip olarak geliştirilen Yeni Taycan, markanın bugüne kadar ürettiği en spor modellerden birisi olacak.
18-08-2018 12:05 - 22312 Okundu

Geride bıraktığımız senelerde Mission E konsepti olarak kendini gösteren Yeni Taycan' ın teknik özellikleri belli olmaya başladı. Fiyatı da merak konusu olan model, tasarım olarak bugüne kadar üretilmiş olan en iyi spor modellerden birisi olacak gibi duruyor.

Twitter üzerinden yeni modeline dair çok önemli bir bilgiyi açıklayan Porsche,  Yeni Taycan' ın 0-100 km/S hıza sadece 3.5 saniyede ulaşacağını açıkladı.Elektrikli motor ile hayat bulan bir otomobil için bu değerin oldukça iyi olduğunu belirtelim.

Mercedes E63 AMG, BMW M5 F90 gibi içten yanmalı motorlara sahip modeller ile rekabet edecek olan Taycan, 0-100 km/s hızlanması ise şimdiden rakiplerini geride bırakıyor diyebiliriz.Ancak Tesla' nın Model S aracından daha yavaş bir model olduğunu da belirtelim.Model S' in P100D versiyonu 0-100 km/s hıza sadece 2.2 saniyede ulaşabiliyor.Fakat sürüş rahatlığı konusunda belki de Taycan daha iyidir.

Panamera 911 ile benzer boyutlara sahip olacak olan Taycan, dinamik sürüş sistemi ile müşterileri cezbedecek.2 elektrikli motor ile gelecek olan  Taycan, toplamda 600 hp gücünde olacak ve maksimum 250 km/s hız yapabilecek. Menzil değeri ise 500 km olacak.

Fiyatı henüz belli olmayan model, Türkiye'de tahminlerimize göre 1 milyondan daha fazla bir fiyat etiketine sahip olacaktır.