2019 Volvo V60 Cross Counrty Özellikleri Açıklandı

V60, yeni bir versiyona daha kavuştu.
26-09-2018 09:11 - 16452 Okundu

Volvo' nun klasikleşen modellerinden birisi olan V60' ın biraz daha yüksek sürüş pozisyonuna sahip Cross Country versiyonu örtüsünü kaldırdı.Selefi gibi bu versiyon da yine suv segmenti ve crossover segmentinden izler taşıyor.SUV segmentini station wagon gövde ile birleştiren Volvo, yeni modelini selefine göre biraz daha geniş olarak tasarlamış.

V60' ın standart kasasına göre 75 mm daha yüksek olan 2019 Volvo V60 Cross Counrty,  dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatıldı.Üstelik bu sistem standart olarak veriliyor.Arazide de kullanılabildiği için yokuş iniş desteği, özel arazi modları, şehiriçi otomatik fren sistemi, şerit takip asistanı gibi özellikler de standart olarak veriliyor.

Güvenlik özellikleri arasında Pilot Assist paketi de yer alıyor.Yarı otonom sürüş sistemini destekleyen bu donanım, 130 km/s hıza kadar direksiyonu, gazı ve freni otomatik olarak kontrol edebiliyor.Ayrıca acil durum fren sistemi sayesinde istenmeyen kazaların önüne geçmek için araç kendi kendini otomatik şekilde durdurabiliyor.

MOTOR SEÇENEĞİ

T5 adı verilen ünite ile gelen 2019 Volvo V60 Cross Counrty, 2.0 litrelik bir hacme sahip. 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilen araç, 4 silindire sahip.Yakın zamanda T8 hibrit versiyonun da tanıtılması bekleniyor. Bu ünitenin gücü tahminlere göre 400 hp olacak.