2019 VW T-Cross -Polo SUV Ne Zaman Geliyor, Fiyat Ne Olur

VW, Polo' nun yüksek sürüş pozisyonuna sahip versiyonu T-Cross' un örtüsünü kaldırmaya hazırlanıyor.
05-10-2018 08:39 - 20208 Okundu

Volkswage' nin yeni mini suv modeli T-CROSS' un ne zaman tanıtışacağı belli oldu. Polo modeli üzerinden geliştirilen yeni VW T-Cross, 2019 yılının en çok satılan modellerinden birisi olabilir.Kasım ayında düzenlenecek olan Sao Paulo Otomobil Fuarı'nda özelliklerini açıklanacak olan model, 25 Ekim tarihinde de online olarak otomobilseverlerin beğenisine sunulacak.

VW' nin Brezilya'da çok satan bir marka olması, Alman üreticiyi böyle bir planlama yapmak durumunda bıraktı.Volkswagen, bu nedenle Paris ve Cenevre fuarlarını pas geçti.

MQB A0 platformu üzerinde geliştirilen VW T-Cross,  Polo ile aynı altyapıyı kullanıyor. Ancak yeni suv modelinin Polo' ya göre biraz daha geniş, uzun ve yüksek olduğunu da belirtelim.Polo modeli 4053 mm uzunluğundayken, T-Cross modeli 4210 mm uzunluğa sahip.Bu fazladan uzunluk da VW T-Cross' u daha geniş bir model haline getiriyor.Bagaj hacmi de Polo' ya göre 69 litre daha fazla olacak.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Türkiye ve Avrupa'da 1.0 ve 1.5 litrelik benzinli üniteler ve 1.6 TDI dizel üniteler ile satışa sunulacak.Bazı pazarlarda ise 1.4 litrelik ünite ile de piyasaya sürülecek.

Yeni VW T-Cross, Polo modelindeki tüm donanımları bünyesinde bulunduracak.Bu nedenle 2019 VW T-Cross' un kabini Polo ile aynı olacak diyebiliriz.

FİYAT

Tahminlerimize göre fiyatlar Polo'dan çok az daha pahalı olacak.106 bin TL' den başlayan fiyatlara sahip olan Polo'yu göz önünde bulundurursak, Yeni VW T-Cross' un 130 bin TL' den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacağını söyleyebiliriz.Tabi Euro'da önemli artış ve düşüşler olmaz ise.