2019 Yeni Fiesta Active Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı 2018-05-08

Ford, Avrupa'da Active ismi ile çıkacak olan ilk modelini piyasaya sürüyor.Yeni versiyon ilk olarak Fiesta modeli ile geliyor.
08-05-2018 12:53 - 20097 Okundu

Ford, yakın zamanda Fiesta Active modelini Avrupa’ ya satışa sunmaya hazırlanıyor.Bu modelin ardından ise Ka + Active ve Focus Active modelleri gelecek.Yeni Active versiyonları crossover sürüş teknolojisine sahip olacak.

Standart Fiesta ile karşılaştırıldığında, Fiesta Active yerden 18 mm daha yüksek. Ayrıca daha heybetli bir duruş için 10 mm daha da geniş.Ön amortisörler, darbe gibi etkileri yumuşatmak için yeni bir hidrolik geri tepme stoperi ile geliştirildi.

Diğer teknik farklılıklar arasında elektrikli direksiyon için yeni yazılım ve elektronik denge kontrol sistemi için farklı ayarlamalar bulunuyor.Yeni Ford Fiesta Active, üç sürüş modu sunuyor: Normal, Eco ve Slippery.Sürüş modları  aracın çekiş ve denge kontrol sistemlerini, karlı ve buzlu yollar gibi düşük tutuş koşullarına göre ayarlıyor.

DIŞ TASARIM

Yeni Fiesta Active, yeni kaplamalar, yeni tamponlar, parlak sürtünme plakaları ve 17 inçlik alaşım jantlar ile yollara çıkacak.

İÇ TASARIM

Aluminyum detaylar, isteğe bağlı çift dikişli spor koltuklar, SYNC3 bilgi-eğlence sistemi ve 8 inçlik dokunmatik ekran yeni Fiesta Active’ ın iç tasarımında dikkat çeken özellikler arasında.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni Ford Fiesta Active'in motor serisi,83hp-98hp-123hp-138hp ile kullanılabilen 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motor ile başlıyor.Dizel isteyen müşteriler ise 83 hp-118 hp güç üretebilen 1.5 TDCi motoru tercih edebiliyorlar.Tüm motor seçeneklerinde standart olarak altı ileri manuel şanzıman sunuluyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ile mevcut değil. 

Yeni modeil fiyatları henüz açıklanmadı.Ancak Türkiye'de şuan 66 bin TL' den satışta olan Fiesta' nın Active versiyonu tahminlerimize göre 85-90 bin TL civarında olacaktır. Dizel versiyonların fiyatı se 95 bin civarlarında bir fiyat etiketi ile gelecektir.