2020 Ford Mach 1 Fiyatı ve Özellikleri Ne Olur

Yeni bir model üzerinde çalıştığı bilinen Ford, yeni modeli
23-05-2018 07:36 - 21763 Okundu

Geçtiğimiz aylarda yeni bir modelin sinyallerini veren Ford, yaptığı açıklamada yeni modelinin bir elektrikli crossover olacağını belirtti.Tüm pazarlarda satışa sunulacak olan yeni Ford Mach 1, Türkiye pazarındaki yerini de alacak.

2020 yılından sonra teslimatlarına başlanacak olan model, elektrikli motoru ile yollara çıkacak. SUV modellerinden biraz daha küçük bir model olacak olan Ford Mach 1, dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olabilir.Ancak şuan için bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Focus modeli ile aynı platform üzerinde geliştirilecek olan Ford Mach 1, daha çok yerden yüksek bir hatchback olarak tasarlanacak.Bu sayede de Kuga müşterisinin kafası karışmayacak ve iki model arasında bir tercih yapmak durumunda kalmayacak.Adı büyük ihtimalle Ford Mach 1 olacak fakat testler aşamasında CX430 kod adı kullanılacak.

TASARIM

Yeni model, büyük ihtimalle Mustang' de kullanılan tasarım dilini kullanacak.Geçtiğimiz aylarda bunun ipuçlarını veren şirket yöneticisi Jim Farley "“Elektrikli bir yarış otomobilinin muhteşem ivmelenmesi ile içten yanmalı bir motorun sesi kombine edilirse ne olur?" demişti.

FİYAT

Fiyat konusunda konuşmak için biraz erken olsa da yeni model EcoSport ile aynı seviyelerde bir fiyat etiketine sahip olacaktır. Şuan Ecosport modeli Türkiye'de 126 bin TL fiyat etiketine sahip.