2023 Daihatsu Tanto FunCross - Fiyat ve Özellikler

Daihatsu, Tanto kei otomobilinin yeni bir versiyonunu tanıttı - “FunCross”.
28-08-2022 06:47 - 20329 Okundu

Daihatsu Tanto'nun dördüncü nesli 2019'da tanıtıldı. Temel model 2023 için korundu, ancak Daihatsu Tanto Custom'ı daha fazla krom, yeni jantlar ve daha gösterişli renklerin yanı sıra büyük   ızgara ile  makyajladı. Daha da önemlisi, muhtemelen grubun en havalısı olan Tanto FunCross'un eklenmesiyle model ailesi genişletildi.

Daihatsu Tanto FunCross, crossover tarzı ipuçlarını benimseyen ilk kei arabası değil. Suzuki ve Mitsubishi dahil olmak üzere birçok otomobil üreticisi, Japon pazarında zaten benzer araçlar sunuyor. Standart Tanto ile karşılaştırıldığında, FunCross, aracın sağlam görünmesini sağlayan plastik malzemeden yapılmış yeni tamponlara sahiptir.

  FunCross'a özgü diğer öğeler arasında alüminyum tarzı koruma levhalar, LED farlar, tavan rayları ve koyu renkli alaşım jantlar yer alıyor.  

Tanto, Taft, Move Canbus, Hijet ve Atrai dahil olmak üzere Daihatsu'nun diğer kei arabaları gibi DNGA platformuna dayanmaktadır. Minik kaputun altında, doğal emişli formda 51 hp veya turboşarjlı formda 63 hp üreten 658cc üç silindirli benzinli bir motor bulunuyor. Bir CVT şanzıman, gücü ya öne (2WD) ya da her iki aksa (4WD) gönderiyor.

Daihatsu, yeni Tanto çeşitleri için henüz fiyatlandırma açıklamadı, ancak konfigürasyona bağlı olarak 1.243.000 Yen (9.072 $) ile 1.787.500 Yen (13.045 $) arasında değişen normal Tanto'dan biraz daha pahalı olması bekleniyor.