2024 Dacia Sandero ve Fiyatları: Güvenlikte Üstün Performans

Dacia, uygun fiyatlı otomobilleriyle bilinen bir marka olarak 2024 model yılı için tasarladığı Yeni Dacia Sandero ile güvenlik konusundaki çabalarını artırmış durumda.
08-01-2024 03:10 - 178 Okundu

1. Çarpışma Önleme Asistanı:

Dacia Sandero, çarpışma önleme asistanı ile donatılmıştır. Bu sistem, radar ve kamera teknolojilerini kullanarak aracın çevresini sürekli olarak izler ve potansiyel bir çarpışma durumunda sürücüyü uyarır. Gerektiğinde otomatik acil frenleme yaparak çarpışmanın şiddetini azaltmaya çalışır.

2. Şerit Takip Asistanı:

Aktif şerit takip asistanı, aracın şerit içinde güvenli bir şekilde seyretmesine yardımcı olur. Sistem, şerit değiştirme sırasında sürücüyü uyarır ve gerektiğinde otomatik olarak direksiyon müdahalesi yaparak aracı şerit içinde tutar. Bu özellik, dikkat dağılırsa veya istenmeyen bir şerit değişikliği durumunda güvenliği artırır.

3. Yorgunluk Tespit Sistemi:

Yorgunluk tespit sistemi, sürücünün davranışlarını sürekli olarak izler ve uzun süreli direksiyon kullanımında olası yorgunluk belirtilerini değerlendirir. Bu durumda sürücüyü uyararak güvenli bir sürüş sağlamayı hedefler.

4. Geri Görüş Kamerası:

Geri görüş kamerası, aracın arkasındaki alanı görmeyi sağlar. Bu özellik, park manevraları sırasında olası engelleri tespit etmeyi kolaylaştırarak kazaların önlenmesine yardımcı olur.

5. ABS ve ESP:

Anti-Blokaj Fren Sistemi (ABS) ve Elektronik Stabilite Programı (ESP) gibi temel güvenlik sistemleri, Dacia Sandero'nun sürüş stabilitesini artırarak ani manevralar sırasında güvenliği sağlamayı amaçlar.

6. Hava Yastıkları:

Sandero, sürücü ve yolcu ön hava yastıklarıyla donatılmıştır. Yan hava yastıkları ve perde hava yastıkları gibi ek hava yastığı sistemleri, çarpışma durumunda yolculara ek koruma sağlar.

7. Lastik Basınç Kontrolü:

Lastik basınç kontrol sistemi, lastiklerin uygun basınca sahip olup olmadığını sürekli olarak izler ve sürücüyü düşük lastik basıncı durumunda uyarır. Bu özellik, lastik patlamalarını önler ve sürüş güvenliğini artırır.

Model Fiyatlar
DACIA Sandero 1.0 Tce Essential 873,900 TL
DACIA Sandero 1.0 Tce Eco-G Stepway Essential 891,900 TL
DACIA Sandero 1.0 Tce Stepway Essential 902,900 TL
DACIA Sandero 1.0 Tce Stepway Expression 952,900 TL
DACIA Sandero 1.0 Tce Stepway Essential 857,900 TL
DACIA Sandero 1.0 Tce Stepway Extreme 992,900 TL