2024 Hyundai Elantra N - fiyat, teknik özellikler ve çıkış tarihi 2023-04-24

Hyundai, performans isteyenler için Elantra N'i tanıttı.
24-04-2023 06:43 - 13686 Okundu

Hyundai Elantra N, Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai'nin performans odaklı N alt markasının yeni bir modelidir. Elantra N, kompakt sedan sınıfında yer alır ve standart Elantra'dan daha yüksek performans ve sportif bir tasarım sunar.

İşte Hyundai Elantra N hakkında bilinen bazı özellikler:

  • Elantra N, 2.0 litrelik turboşarjlı bir motorla donatılmıştır ve 276 beygir gücü üretir.
  • Standart altı ileri manuel veya isteğe bağlı sekiz ileri çift kavramalı şanzımanla birlikte sunulur.
  • Elantra N, Hyundai'nin N alt markasının geliştirdiği performans teknolojilerine sahiptir. Bunlar arasında sürüş modları, elektronik kontrol sistemleri ve aktif egzoz valfi bulunur.
  • Aracın dış tasarımı, daha geniş bir ön ızgara, sportif tamponlar, yan etekler ve arka difüzör gibi N tasarım özellikleriyle dikkat çeker.
  • Elantra N'nin iç mekanı da sportif tasarım özelliklerine sahiptir. Örneğin, kırmızı dikişli spor koltuklar, deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu, karbon fiber detaylar ve 10,25 inç dijital gösterge paneli bulunur.

Aracın sürüş performansı, N alt markasının performans teknolojileri sayesinde artırılmıştır. Elantra N, daha sportif bir süspansiyon ayarı, daha büyük frenler, daha iyi bir direksiyon tepkisi ve daha agresif bir egzoz sesi sunar.

Hyundai Elantra N, 2022 yılında ABD'de piyasaya sürüldü ve diğer ülkelerde de satışa sunulabilir. Ancak, Türkiye'de satışa sunulup sunulmayacağı hakkında henüz bir bilgi mevcut değil.