2024 Lexus RX, PHEV Versiyonun Özellikleri Açıklandı

Şirket, RX 450h+ olarak bilinen tamamen yeni bir plug-in hybrid modeli için planlarını duyurdu.
07-08-2023 08:32 - 19119 Okundu

Japon marka, yeni modelinin fiyatının 70.080 dolardan başlayacağını duyurdu.

RX 450h+, 2,5 litrelik dört silindirli bir motor, iki elektrik motoru ve bir lityum-iyon pil paketinden oluşan bir plug-in hibrit versiyonu ile zaten yollardaki yerini almıştı. Bu kurulum, dört tekerlekten çekişli crossover'ın toplam 304 hp güç üretmesini ve 0'dan 96 km/s hıza yaklaşık 6,2 saniyede çıkmasını sağlıyor.

Daha da önemlisi, RX 450h+'nın elektrikle çalışan menzili 56 km'dir. Pil boşaldığında, 240 V'luk bir priz kullanılarak yaklaşık iki buçuk saatte tamamen şarj edilebilir.

RX 450h+, plug-in hibrit aktarma organlarının yanı sıra koyu metalik kaplamalı 21 inç jantlara sahiptir. Alıcılar ayrıca ısıtmalı ve havalandırmalı delikli yarı anilin deri koltuklar da bulacaklar. Bunlara bir baş üstü ekranı, 14 inç bilgi-eğlence sistemi ve panoramik cam tavan eşlik ediyor. Diğer öne çıkan özellikler arasında ısıtmalı direksiyon simidi, tematik ortam aydınlatması ve Kül Bambu veya Siyah Açık Gözenekli ahşap kaplama yer alır.

Donanım konusunda, crossover, Lexus Safety System+ 3.0 sürücü destek sistemleri paketi ile birlikte gelir. Viraj Hızı Yönetimi, Şerit İzleme Asistanı (Şerit Merkezleme) ve Yaya Tespiti ile Çarpışma Öncesi Sistemi ile Tüm Hızlarda Dinamik Radar Hız Sabitleyici içerir. Öne çıkan diğer özellikler arasında Proaktif Sürüş Asistanı, Yol İşareti Asistanı ve Direksiyon Asistanlı Şeritten Ayrılma Uyarısı yer alır.

Standart sistemler yeterli değilse, Trafik Sıkışıklığı Asistanı ve Uzaktan Park işlevine sahip Gelişmiş Park'ı tercih edebilirsiniz. Müşteriler ayrıca isteğe bağlı 21 hoparlörlü Mark Levinson premium ses sistemi alabilirler.