2024 Nissan Ariya Nismo 429HP Üretiyor

Japon markasının amiral gemisi Ariya'nın yüksek performanslı versiyonu olan Nissan Ariya Nismo, Tokyo'da tanıtıldı.
12-01-2024 12:00 - 335 Okundu

Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni model, Ariya e-4ORCE versiyonunu temel alıyor ve ilk olarak bu baharda Japonya'da satışa sunulacak.

Ariya'da yapılan en belirgin değişiklikler doğası gereği tasarımında yapıldı. Ön tamponda   kırmızı vurgular aracın daha agresif görünmesini sağlıyor.  Yan aynalarda ve diğer bölgelerde kırmızı bir şerit de kullanılıyor.

Ariya Nismo'nun arka kısmında yapılan değişiklikler belki de ön kısmından daha da önemli. Örneğin, daha belirgin bir tavan spoyleri ve bagaj kapağında daha belirgin bir dudak spoyleri mevcut. Nismo ayrıca EV için kırmızı vurgulu yeni bir parlak siyah tampon da hazırladı. Ayrıca 20 inçlik özel bir alüminyum jant seti de geliştirildi.

Ariya Nismo'nun iki versiyonu Japonya'da sunulacak, ancak tüm küresel pazarların her iki versiyonu da alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Nismo B6 e-4ORCE temel versiyonu, 66 kWh pil paketiyle çalıştırılırken iki elektrik motoru aracılığıyla 270 kW (362 hp) ve 560 Nm güç üretiyor. Bu versiyonun ağırlığı 2.080 kg olarak açıklandı. Daha fazla performans arayanlar, 91 kWh pil, 320 kW (429 hp), 600 Nm   özelliklerine sahip Nismo B9 e-4ORCE'yi tercih edebilirler.

Nissan henüz SUV'un performans rakamlarını yayınlamadı.