2024 Opel Combo Elektrikli, Benzinli ve Dizel Seçenekleriyle Geliyor

Opel, yeni nesil Combo'nun örtüsünü kaldırdı.
10-11-2023 08:53 - 14891 Okundu

Mevcut dördüncü nesil Opel Combo 2018 yılında tanıtıldı ve bileşenlerinin çoğunu Citroen Berlingo, Opel Partner, Toyota ProAce City ve daha yakın zamanda Fiat Doblo ile paylaştı. 2024 yılı için makyajlanan minibüs, otomobil üreticisinin tüm yolcu serisinde halihazırda bulunan Opel Vizor uygulamasından yararlanıyor.


Opel Combo'nun yeni yüzü, bir LCV'de ilk kez Intelli-Lux LED Matrix teknolojisi ile isteğe bağlı olarak sunulan daha ince farlara sahiptir. Opel'in mevcut stil dilinin dikte ettiği gibi, ışıklar ızgarayı kaplayan aynı "Vizor" panelinin altına monte edilmiştir. Ayrıca, yeniden tasarlanan tampon birbirine bağlı girişlere sahipken, kaput artık ızgara ile aynı hizada.


 Stellantis'in kompakt van segmentindeki tüm modellerinde olduğu gibi Opel Combo da standart ve uzun gövde seçenekleriyle sunuluyor.


İç mekanda, yeniden tasarlanan direksiyon simidinin arkasındaki yeni 10 inçlik dijital gösterge paneli öne çıkıyor. Bu, daha ince, serbest duran 10 inçlik bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranıyla birleştirilmiştir, ancak giriş seviyesi trimler bunun yerine bir akıllı telefon yuvasına sahiptir. çift kameralı Dinamik Surround Vision ve isteğe bağlı Adaptif Hız Sabitleyici de dahil olmak üzere 18 adede kadar mevcut ADAS ile güvenlik de yükseltilmiştir.


Yeni Opel Combo önde iki veya üç koltuklu olarak alınabilirken, daha fazla insan taşımak isteyen profesyonelleri hedefleyen beş koltuklu bir Crew Cab versiyonu da mevcut. Minibüs, gövde tipine bağlı olarak 4.400 lt'ye (155,4 fit küp) kadar kargo alanı sunuyor. Tamamen elektrikli formda, 780 kg (1.720 lbs) taşıma kapasitesine ve 750 kg (992 lbs) çekme kapasitesine sahiptir.


Benzinli, Dizel ve Elektrikli Seçenekler


Opel Combo Electric, 134 hp (100 kW / 136 PS) güç ve 270 Nm tork üreten tek bir elektrik motoruyla donatılmış olarak geliyor ve enerjisini 50 kWh'lik bir batarya paketinden alıyor. Bu özellikler selefiyle aynı olsa da, WLTP menzili 320 km'ye çıkarıldı.


Ürün gamında, büyük olasılıkla 1.2 PureTech ve 1.5 BlueHDi güç aktarma organlarına sahip benzinli ve dizel versiyonlar da yer alıyor. Benzinli sadece manuel şanzımanla sunulurken, dizel otomatik şanzıman seçeneği de sunacak.


Makyajlı Opel Combo ve Combo Electric'in yıl sonundan önce pazara sunulması planlanıyor.