2024 Peugeot E-3008, 12 Eylül'de Görücüye Çıkacak

Peugeot, elektrikli 3008 modeli için geri sayıma başladı.
05-09-2023 08:41 - 19966 Okundu

Peugeot, E-3008'in 12 Eylül'de görücüye çıkacağını doğruladı ve sosyal medyada paylaştığı bir  video ile araca ilk defa bakış atmamızı sağladı. 

Video, E-3008'in dış ve iç detaylarını gösteriyor.  Yeni modelin, şık bir coupe-SUV şeklini benimseyeceğini ve ön ucun LED farlar ve gündüz farları ile karakterize edileceğini biliyoruz. Bu teaser ayrıca E-3008'in mavi vurgulara ve  yeni bir siyah ön ızgaraya sahip olacağını gösteriyor.

Kabinde ise hem gösterge paneli hem de bilgi-eğlence ekranını barındıran 21 inçlik kavisli ekran hemen göze çarpıyor. Elektrikli SUV aynı zamanda bir head-up display ile donatılacak ve temel medya ve iklimlendirme fonksiyonlarını kontrol etmek için kullanılan ek bir ekranla birleştirilecek. Diğer Peugeot modellerinde olduğu gibi, küçük bir direksiyon simidi de standart olarak sunulurken, orta konsolda iki bardak tutucu ve bir kablosuz şarj pedi yer alacak.  

Yeni SUV'un temelini Stellantis'in STLA Medium platformu oluşturacak. Teknik özellikler henüz bilinmiyor ancak biri iki motorlu ve dört tekerlekten çekişli olmak üzere üç farklı güç aktarma organıyla sunulması bekleniyor. Menzile en çok odaklanan modelin tek şarjla 700 km'ye kadar yol kat edebilmesi bekleniyor.