2024 Range Rover Elektrik Fiyatı ve Özellikleri Ne Olur? 2023-12-13

Range Rover, yeni modelinin ilk görselini yayınladı.
13-12-2023 12:24 - 684 Okundu

Otomobil üreticisi Range Rover Electric'in "şimdiye kadar yaratılmış en sessiz ve en rafine Range Rover" olacağını söylüyor.

Land Rover, İsveç'in soğuğundan Dubai'nin bunaltıcı koşullarına kadar dünyanın dört bir yanında bir dizi fiziksel prototipin testlerine başladı.  Marka, elektrikli tahrik sisteminin, bataryanın ve şasi bütünlüğünün sağlamlığını titizlikle test ediyor ve değerlendiriyor.

Otomobil üreticisi, Range Rover Electric'in amiral gemisi Range Rover V8 ile karşılaştırılabilir bir performans sunacağını ve aynı zamanda "diğer tüm lüks elektrikli SUV'ları geride bırakacak" çekme, yürüyüş ve arazi teknolojisine sahip olacağını söylüyor.  

Range Rover Electric'in temelini Jaguar Land Rover'ın esnek Modüler Uzunlamasına Mimarisi oluşturacak. Mevcut hafif hibrit ve plug-in hibrit modellerle birlikte Birleşik Krallık'ta tasarlanacak, mühendisliği yapılacak ve üretilecek. Ayrıca, bataryalar ve elektrikli tahrik üniteleri markanın Wolverhampton'daki Elektrikli Tahrik Üretim Merkezi'nde üretilecek ve monte edilecek. Range Rover Electric ayrıca 800 voltluk bir elektrik mimarisine sahip olacak, bu sayede hızlı şarj edilebilecek, 850 mm'ye kadar sudan geçebilecek ve yazılımın uzaktan güncellenmesini destekleyecek.

 
JLR ürün mühendisliği genel müdürü Thomas Müller, "Bugüne kadar yaratılmış en sessiz ve en rafine Range Rover'ı yaratmayı hedefliyoruz" dedi.