2024 Renault Clio Facelift- fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi

Avrupa'nın en tanınmış süperminilerinden biri olan Renault Clio, yeni bir güncelleme bekliyor.
20-03-2023 10:05 - 14746 Okundu

Renault, Peugeot 208, Toyota Yaris ve VW Polo ile rekabet ederek Clio'yu en azından birkaç yıl daha piyasada tutmak istiyor. Böylece güncellenen Clio, yaklaşmakta olan Renault 5   ile paralel olarak satılacak.

 Güncellenen modelin öne çıkan özelliği, ön tampondaki bumerang şeklindeki yeni LED dişler. Diğer değişiklikler arasında yeni Renault amblemi ile daha basit bir ızgara ve yan tampon girişlerinin çıkarılması yer alıyor.

Renault Clio'nun şekillendirilmiş profili büyük olasılıkla aynı kalacak. Ancak şirket muhtemelen yeni alaşım jant tasarımları ve yeni renk seçeneklerini de seçenekler arasına ekleyecek . Arka bölümde ise diğer Renault modellerinde olduğu gibi daha ince ve daha uzun LED farlara sahip olmasını bekliyoruz.

Clio'nun daha yüksek donanımlarında bulunan 9,3 inçlik dokunmatik ekran ve 10,2 inçlik dijital gösterge paneli, en son yazılım sayesinde daha keskin grafiklerden yararlanacak. 

 
Elektrikli versiyonlar daha önemli bir rol üstlenecek olsa da, Clio'nun motor seçenekleri büyük ölçüde aynı kalacak. Renault, doğal emişli 1.6 litrelik motoru iki elektrikli motor, bir akü ve gelişmiş çok kavramalı vites kutusuyla birleştiren kendi kendini şarj eden bir hibrit sunuyor. Bu kesinlikle mekanik olarak ilgili Captur'da bulunan benzer plug-in hibrit kurulum tarafından taşınacak ve muhtemelen birleştirilecek.

Giriş seviyesindeki modellerin, aynı zamanda LPG ile uyumlu bi-fuel tadında gelen turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli benzinli motoru da koruması bekleniyor.

L'Argus tarafından bildirildiği üzere, güncellenen Renault Clio'nun Nisan ayında tanıtılması ve ardından yaz aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.