2024 Toyota Yaris Cross Daha Güçlü Hibrit Seçeneğine Kavuşuyor

Toyota, crossover modelinin yeni versiyonunu tanıttı.
23-11-2023 08:19 - 20365 Okundu

Toyota, Avrupa'da Yaris Cross için, mekanik olarak Yaris supermini'nin makyajlanmasının ardından bir dizi güncelleme duyurdu. Subcompact crossover artık daha güçlü bir hibrit güç aktarma sistemi ile sunulurken, kabin içinde daha fazla teknoloji, daha iyi yalıtım ve geliştirilmiş güvenlik ekipmanlarından yararlanıyor.

Yeni güç aktarma organı seçeneğiyle başlayan Hybrid 130, doğal emişli 1,5 litrelik motoru daha güçlü bir elektrik motoruyla eşleştirerek 130 hp (97 kW / 132 PS) güç ve 185 Nm tork üretiyor. Güç artışı 0-100 km/sa (0-62mph) hızlanmasını iyileştirerek 10,7 saniyede (0,4 saniyelik bir iyileşme) tamamlıyor. 

Daha az güçlü Hybrid 115 seçeneği 114 hp (85 kW / 116 PS) ve 141 Nm tork ile mevcut olmaya devam ediyor. 

En üst seviye Premiere Edition donanım, uyumlu iç aksanlar ve yeni 18 inç alaşım jant setiyle tamamlanan özel Urban Khaki renk tonuyla öne çıkıyor.  

İç mekanda göze çarpan özellik, rakiplerle aynı çizgiye getiren yükseltilmiş teknolojidir. Donanım seviyesine bağlı olarak, 9 inç veya 10,4 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ile tamamlanan 7 inç veya 12,3 inç dijital gösterge paneli arasında seçim yapılabiliyor. Toyota Smart Connect multimedya sistemi, artık kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısını ve havadan güncellemeleri destekleyen geliştirmeler aldı.

 Son olarak, Yaris Cross serisinde standart olan Toyota T-Mate güvenlik kiti de yeni ve geliştirilmiş özelliklerle zenginleştirildi. Donanım, yeni bir kamera ve eskisinden daha fazla ve daha geniş tarama yapan radar ile yükseltildi. ADAS paketindeki yeni eklemeler arasında Ön Çarpışma Sistemi, Hızlanma Bastırma, Proaktif Sürüş Asistanı, Güvenli Çıkış Asistanı ve Arka Koltuk Hatırlatma Sistemi yer alırken, Adaptif Hız Sabitleyici eskisinden daha yumuşak ve daha hızlı.