Toyota ve Daihatsu, Güvenlik Testlerini Geçmek İçin Hile mi Yaptı?

Hem Toyota hem de Daihatsu, dört araçta çarpışma testleri yapılırken yanlışların yapıldığını doğruladı.
02-05-2023 07:25 - 19019 Okundu

 Daihatsu tarafından geliştirilen modeller Tayland, Meksika, Ekvador ve Orta Doğu gibi çeşitli uluslararası pazarlarda satıldı.

Toyota yönetim kurulu başkanı Akio Toyoda, "Daihatsu Motor Co., Ltd.'nin yanlış yapması, araçların en önemli özelliği olan güvenliği ilgilendiren bir konudur" dedi. “Bunu, müşterilerimizin güvenine ihanet eden kesinlikle kabul edilemez bir davranış olarak görüyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimizden içtenlikle özür dileriz.”

Daihatsu yaptığı açıklamada, Nisan ayında belirli araçlarda çarpışma testleri için ön kapıların iç kaplamalarının  uygunsuz bir şekilde değiştirildiğine dair kanıt bulduğunu doğruladı. Reuters'in bildirdiğine göre, bu değişim, parçanın yan hava yastığının açılması sırasında yolcuları yaralayabilecek keskin kenarlı parçalara ayrılmasını önlemek için yapıldı.

Sorun, Ağustos 2022'de Daihatsu'nun Tayland ve Malezya'daki fabrikalarında üretilmeye başlanan 76.289 adet  Toyota Yaris ATIV' i etkiliyor. Araç öncelikle Tayland, Meksika ve Körfez İşbirliği Konseyi'nde (Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Umman) satıldı. 

Toyoda şimdi ayrıca Daihatsu'nun yanlışlarının tüm boyutlarını ve temel sebeplerini araştırmak için çalışıyor. Şirketin benzer sorunların gelecekte tekrarlanmasını önlemek için çalıştığını söyledi.