Google Haritalar Şarj İstasyonlarını Bulmayı Çok Daha Kolay Hale Getiriyor

Google, e-araba sahibi olmayı kolaylaştırmak için tasarlanan özellikleri sunmaya devam ediyor.
09-02-2023 09:07 - 13620 Okundu

GM, Renault, Polestar ve Volvo'nunkiler gibi yerleşik Google'a sahip araçlar, arama sonuçlarında şarj istasyonlarının gösterilmesi de dahil olmak üzere bir dizi kullanışlı yeni özelliğe sahip olacak. Örneğin, süpermarketler için arama yaparsanız,  şarj istasyonlarına sahip süpermarketler arama sonuçlarında belirtiliyor. Bu, elektikrli araç sahiplerinin alışveriş yaparken şarj edebilecekleri mağazaları kolayca bulmalarını sağlayacaktır.

Kullanıcılar, arama sonuçlarını yalnızca 150+ kW DC hızlı şarj cihazlarını gösterecek şekilde filtreleyebilecek. Bu teknolojiye sahip istasyonlar, yeniden şarj olma sürelerini önemli ölçüde azaltıyor ve birçok elektrikli otomobilin 30 veya 40 dakikada %80 oranında şarj olmasını sağlıyorlar.

Güncellemeler, bu yılın sonlarından itibaren Ford ve Lincoln araçlarda kullanımaya başlanacak. Google ayrıca "elektrikli araba" aramalarının 2022'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını da belirtti. Ayrıca e-araba şarj istasyonlarına olan ilginin geçen yılın bu zamanına göre %60'tan fazla arttığını kaydetti.