2025 VW Golf GTI Daha Fazla Güç ve Yapay Zeka İle Geldi

Manuel şanzıman artık tarih oldu.
25-01-2024 12:00 - 392 Okundu

Geçtiğimiz elli yıl boyunca Volkswagen Golf GTI da değişikliklerden payına düşeni aldı ancak bir şey sabit kaldı: manuel şanzıman seçeneği. Ancak artık bu seçenek de tarih oldu.  Bazı otomobilseverler aracın yalnızca yedi vitesli DSG şanzımanla sunulmasından dolayı hayal kırıklığına uğrasa da, dikkat çekici iyileştirmeler de var.

Mk8 Golf GTI sürücülere 241 bg (180 kW/245 PS) sunarken, güncellenen Mk8.5 Avrupa'da onlara 261 bg (195 kW/265 PS) sunacak.

Otomobilin kabininde, klimaya ve koltuk ısıtmasına kalıcı olarak doğrudan erişim sağlayan geliştirilmiş 10,2 inçlik bilgi-eğlence sistemine sahip. Ayrıca, sürücülerin doğal dil kullanarak klima ve navigasyonda değişiklik istemesine olanak tanıyan VW'nin ChatGPT destekli IDA AI sistemi de bulunacak. Serinin geri kalanı gibi, otomobil de klima ve koltuk ısıtma kontrollerine kolay erişim sağlayan gelişmiş 10,2 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi alıyor.

VW ayrıca direksiyon simidindeki dokunmaya duyarlı kontrolleri de geleneksel fiziksel düğmeler ile değiştirdi.

Volkswagen, GTI'nin klasik ekose desenli birinci sınıf spor koltuklar ve isteğe bağlı deri koltuklarla geleceğini söylüyor. Yalnızca gazla çalışan model ayrıca kırmızı kontrast dikişlere ve deri kaplı spor direksiyona sahip olacak.

Güncellenen Golf GTI ayrıca vites kolu için standart bir alüminyum çerçeve, 30 renkli ortam aydınlatması, üç bölgeli klima kontrol sistemi, birinci sınıf bilgi-eğlence sistemi ve isteğe bağlı orijinal karbon fiber iç kaplamaya sahip olacak.