429 HP'ye Kadar Güç Üretebilen Togg T10F Elektrikli Sedan CES'te Tanıtıldı

Togg, 2025 yılında Avrupa'da da satışa sunulacak olan elektrikli sedanını tanıttı.
11-01-2024 11:00 - 432 Okundu

Las Vegas Türkiye'den binlerce kilometre uzakta, ancak bu durum Togg'un CES'te yeni T10F'yi tanıtmasına engel olmadı. Ancak, şirket modelin "sadece bir otomobil değil", daha ziyade "bağlantılı bir akıllı cihaz" olduğunu  belirtti.

T10F, T10X crossover'ın ayak izlerini takip eden elektrikli bir fastback sedan. Yeni sedan model, lale yapraklarını andıracak şekilde tasarlanmış krom vurgulara sahip tamamen kapalı bir ızgaraya sahiptir. Izgara, bumerang şeklindeki gündüz farlarının üzerinde yer alan ince LED farlarla çevreleniyor. Ayrıca büyük bir merkezi hava girişinin yanı sıra üçgen hava perdelerini de görebiliyoruz.

Daha geriye gittiğimizde dijital yan aynalar, aynı hizada kapı kolları ve belirgin bir omuz çizgisi görüyoruz. Ayrıca kontrast oluşturan siyah bir tavanın yanı sıra ince bir ışık çubuğuna sahip kıvrımlı bir arka uç da görebiliyoruz.

İç mekân, 12,3 inçlik dijital gösterge paneli ve 29 inçlik devasa bir geniş ekran bilgi-eğlence sistemine ev sahipliği yaptığı için kesinlikle yüksek teknolojiye sahip. Bunlara, klima kontrollerine ve telefon bağlantılarına odaklanmış gibi görünen 8 inçlik daha düşük bir ekran eşlik ediyor.

Togg kabin hakkında başka bir şey söylemedi, ancak şirket T10F'nin ısıtmalı direksiyon simidi sunan ilk araçları olacağını doğruladı. Bunun yanı sıra, bir döner vites, dokunmatik kontroller ve kablosuz akıllı telefon şarj cihazı da görebiliyoruz. Bagaj 500 litre kapsitesinde ve arka koltuk aşağı katlanarak bu alan  1.350 litre  kadar genişletilebiliyor.

PERFORMANS 

Performans cephesinde, giriş seviyesi model, 215 hp (160 kW / 218 PS) ve  350 Nm tork üreten bir motora sahiptir. Bu kurulum aracın  0-100 km/h hızlanmasını 7,2 saniyede tamamlamasını sağlayacak.

Müşteriler ayrıca gücü 429 bg (320 kW / 435 PS) ve  700 Nm torka çıkaran çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olabilecekler. Ekstra güç ve çekiş gücü sayesinde bu varyant 100 km/s hıza 4,6 saniyede ulaşabiliyor.

Ek ayrıntılar sınırlı, ancak Togg uzun menzilli batarya ile  600 km WLTP menzili bekliyor. Bu bataryanın 88,5 kWh kapasiteye sahip olduğu bildirilirken, standart 52,4 kWh bataryanın  350 km menzil sağladığı söyleniyor. Her şeye rağmen Togg, 180 kW DC hızlı şarj cihazının bataryayı 28 dakika gibi kısa bir sürede %20-80 oranında şarj edebileceğini söyledi.

T10F'nin Avrupa'da satışa sunulmadan önce önümüzdeki yıl Türkiye'de piyasaya sürüleceği bildirildi.