Alfa Romeo, Yeni Suv İçin Jeep Platformu Kullanacak

Alfa Romeo, yeni suv modeli için kolları sıvadı.
03-12-2018 09:07 - 17569 Okundu

Alfa Romeo, 2016 yılında tanıttığı Stelvio modeli ile suv segmentinde "ben de varım" demişti. Stelvio modeli ile BMW X3, Audi Q5 ve Mercedes GLC gibi modellerle rekabet eden Alfa Romeo, bu modelinde Giulia'da kullandığı temel bileşenleri kullanmıştı.Bu nedenle suv segmenti içinde en iyi modellerden birisi olarak gösteriliyor Stelvio.

Ancak Stelvio' nun büyük bir model olduğunu herkes biliyor.Bu nedenle daha küçük bir modelin eksikliği hissediliyor. Alfa Romeo da bu durumun farkında olduğu için yeni bir küçük suv modeli üretmenin planlarını yapıyor. 

Avrupa'da çıkan haberlere göre Alfa bu sefer Stelvio ve Giulia modellerinde kullandığı platformu Giorgio yerine başka bir platform kullanmak istiyor.Bu platformun ise Jeep Renegade'de kullanılan platform olması bekleniyor.Böylece yeni modelin temeli için çok fazla bir çalışmaya gerek kalınmayacak.

Jeep' in bu platformu Fiat modelleri tarafından da kullanılıyor.500X, 500l VE TORO pick up modelinde Small US adı verilen platform görev yapıyor.Üstelik bu platform 4X4 çekiş sistemini de destekliyor.

Eğer Alfa bu platformu kullanmaya karar verirse, yeni modelin motor seçeneklerinin Renegade ile aynı olacağını şimdiden söyleyebiliriz.