Audi, 93 bin Elektrikli Aracını Geri çağırıyor

Audi Amerika, konu ile ilgili olarak çok sayıda aracını geri çağırdı.
22-12-2023 07:24 - 496 Okundu

Audi, ABD'de 93.196 elektrikli aracı geri çağırıyor, ancak  bu sefer konu sadece araçları değil, araç sahiplerinin evlerini de ilgilendiriyor. Yapılan açıklamaya göre sorun, araca zarar vermeyen ancak evinizin elektrik prizlerini eritip yangına yol açabilecek bir ısınma problemi.

Audi, sorunun 110 voltluk bir priz kullanarak yavaş şarj eden kişileri etkilemediğini, ancak Seviye 2 ünitesi olarak da bilinen daha hızlı 220V/240V şarj cihazını kullandıklarında ortaya çıkabileceğini yazıyor. Yükü kaldıramayan prizlerin, kabloların ve devre kesicilerin bulunduğu evlerde sorun yaşanabilir.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NTHSA) tarafından yayınlanan belgelere göre kablo, tutmaya çalıştığınızda hissedebileceğiniz kadar ısınıyor. Bazı durumlarda bağlantı o kadar ısınabiliyorki ki soket eriyebilir, kalıcı hasar görebilir ve bu da yangına yol açabilir.

Audi, evdeki prizlerin aşırı ısınmasını önlemek için dağıttığı şarj kablolarını geri alıp, içinde ısı sensörü bulunan kabloyla değiştirecek. Yeni kablo 2024 yılının ikinci çeyreğinde satışa sunulacak.