BMW 5 Serisi Touring Tanıtıldı, 2024 İlkbaharında Geliyor

5-Serisinin yeni gövde stili Avrupa, Japonya ve Tayvan'da satışa sunulacak.
18-10-2023 14:21 - 20667 Okundu

BMW yaklaşmakta olan 5 Serisi Touring'in ilk resmi teaser'ını paylaştı. 5-Serisi ve i5'in daha pratik versiyonu 2024 baharında prömiyerini yapacak ve sadece Avrupa, Japonya ve Tayvan'daki müşterilere sunulacak.

Profilin tek gölgeli görüntüsü, casus fotoğrafçılarımız tarafından birçok kez tespit edilen orta büyüklükteki mülkün siluetini ve LED aydınlatma imzasını gösteriyor. Tahmin edilebileceği gibi, karoserin ön kısmı sedan ile paylaşılıyor, ancak arka kısım yeniden tasarlanmış.

BMW, 5-Serisi Touring'in güç aktarma organlarının sedan ile paylaşılacağını doğruladı. Bu, CLAR tabanlı modelin çok çeşitli benzinli, hafif hibrit, plug-in hibrit ve tamamen elektrikli (i5 Touring) seçenekler sunacağı anlamına geliyor.

Performans ve görsel tutum açısından besin zincirinin en tepesinde, XM kaynaklı bir plug-in hibrid V8'den 790 hp (588 kW / 800 PS) üreteceği söylenen M5 Touring yer alacak. Ayrıca, versiyona özel geniş gövde kiti sayesinde daha düşük versiyonlardan farklı bir görünüme sahip olacak.